Mus'ta Silajlik Misir Hasadina Baslandi

Mus’ta çiftçiler tarafindan ekimi yapilan ve özellikle kisin hayvan yemi olarak kullanilan silajlik misirin hasadina baslandi.

Mus'ta Silajlik Misir Hasadina Baslandi
Kentte bu yil yasanan kuraklik nedeniyle ot ve yoncadan beklenen verimi alamayan çiftçiler, alternatif olarak silajlik misira yönelmisti. Misirin olgunlasmasiyla Mus Ovasi’nda tarlaya inen çiftçiler yilin ilk hasadini yapmaya basladi.

Merkeze bagli Baglar Mahallesi ve Kumluca köyünde hasada baslayan çiftçiler, elde ettikleri misirin bir kismini kendi hayvanlari için ayirirken, bir kismini da geçimlerini saglamak için satisa sunuyor.

Çatbasi köyünde 70 dönüm alanda misir ekimi yapan çiftçilerden Hüseyin Sahin, geçen sene 30 bu sene de 70 dönüm misir ektigini söyledi.

Elde ettigi misirin bir kismini kendi hayvanlari için ayiracagini, bir kismini da satacagini anlatan Sahin, “Kurakliktan dolayi ot yok. O yüzden silaja yöneldik. Yilin ilk hasadini biçmeye basladik. Bu misirlar çiftliklerde hayvanlar için kullaniliyor. Hayvan yemidir” dedi.

Baglar Mahallesi’nde hasat yapan çiftçilerden Sinan Güner ise yilin ilk hasadina basladiklarini ve elde edilen misirin hayvan yemi olarak kullanildigini ifade etti.

Kuraklik nedeniyle misir ekimi yaptiklarini belirten Güner, “Geçen yil köy genelinde 150 dönüm misir ekimi yapilmisken, su anda kuraklik nedeniyle bu rakam 250 dönüme çikmis durumda. Ihtiyacimiz kadarini kendimize alacagiz, fazlasini da satmayi düsünüyoruz. Il genelinde bu sene misir ekimi çok fazla oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA