Edirne'den Kisa Kisa

Kesan Belediyesi'nce baslatilan Erikli Kanal Projesi tamamlandi.

Belediyeden yapilan açiklamada, çalismalar kapsaminda kanalin derinliginin artirildigi belirtildi.

Kanalda genisletme ve dip temizliginin de yapildigi aktarilan açiklamada, "Çevre düzenleme çalismalarina basladik. Kanalin yan taslarini dizayn ettik. Teknelerin yanasabilmesi için yüzer dubalarin montajini tamamladik. Erikli Kanal Projesi, Erikli'ye çok yakisacak." ifadeleri kullanildi.

- Helvacioglu semt sahalarini inceledi

Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, semt sahalarinda incelemede bulundu.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Helvacioglu ve beraberindekiler ilçede faaliyete geçecek sahalari inceledi.

Burada çocuklarla sohbet eden Helvacioglu, "Çocuklarimiz da bizim gibi semt sahalarimiz için çok heyecanli. Halilarini serip, tel örgülerini çektigimiz semt sahalarimizda açilis için gün saymaya basladik. Çocuklarimiz güven içerisinde semt sahalarimizda vakit geçirebilecekler." diye konustu.

- Kesan'da yaya çizgileri yenilendi

Kesan ilçesinde belediye ekiplerince yaya çizgileri yenilendi.

Belediyeden yapilan açiklamada, trafik ve yaya güvenligi için belediye ekiplerinin sokak ve caddelerde yaya çizgisi çalismasi yaptigi belirtildi.

Trafikte yaya güvenliginin en önemli unsurlardan oldugu aktarilan açiklamada, "Tüm caddelerimizde yasanan araç ve yaya yogunlugunu düsünerek yayalarin güvenligi için ekiplerimiz tarafindan yaya geçitlerimiz boyaniyor. Yaya güvenligini ön planda tutmayi sürdürüyoruz. Öncelik yayanin öncelik hayatin." denildi.

-Proje devam ediyor

Kesan Belediyesi'nin baslattigi "Hos geldin bebek" projesi devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamada, ekiplerin ilçede yeni dogan çocugu olan aileleri ziyaret ettigi belirtildi.

Ailelere hediyeler verildigi aktarilan açiklamada, "Hos geldin bebek projemiz kapsaminda Cansu, Gökhan Ardiç çiftinin ogullari Alperen, Merve ve Aydin Karatas çiftinin kizlari Aysima, Asli ile Sergen Tetik çiftinin kizlari Cennet Nur, Ipek ve Enis Can çiftinin ogullari Ediz, Hasret ile Emre Oksak çiftinin kizlari Yesim Nur, Serpil, Remzi Talay çiftinin kizlari Nefes, Fidan ve Abdullah Güler çiftinin ogullari Abdülhamit bebegin hediyelerini ailelerine teslim ettik." denildi.

Kaynak: AA