ÇAYDER' In Dayanisma Programinda Bulustular

Zonguldak ‘ da faaliyette bulunan Çaycuma Kültür ve Yardimlasma Dernegi ÇAYDER’ düzenledigi kahvalti programinda bir araya gelindi. Seka Sosyal Tesislerin bahçesinde düzenlenen programa yogun katilim gerçeklesti.

ÇAYDER' In Dayanisma Programinda Bulustular
Birlik, beraberlik ve tanisma için düzenlenen programa Zonguldak ve çevresinden is adamlari, dernek üyeleri, dernek ve vakif temsilcileri ve muhtarlar katilim saglayarak büyük ilgi gösterdi.

Çaycuma Kültür ve Yardimlasma Dernegi ÇAYDER Baskani Topuz, açilis konusmasinda sunlari söyledi ; ‘’Memleketimize bir seyler yapmak için bir aradayiz. Çaycuma sevgisi, memleket sevgisi olan insanlarla bir araya gelip kültürümüzü, memleketimizi tanitmak, insanlarimiza yardim edebilmek için bir aradayiz.

Zonguldak Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (ZONSIAD) Baskani Necdet Tiskaoglu Zonguldak’in gelistigini söyleyerek ‘’ Zonguldagimiz artik kömüre bagli yer olmaktan çikti. Filyos limani, OSB yatirimi, üniversitelerle beraber ön plana çikmaya basladi.

Artik zeminimiz hazir. Bizlerde buna katki saglamaliyiz. Gelisen Zonguldak’ta bizlerde olalim”.

Bati Karadeniz Girisimci ve Sanayici Is Adamlari Dernegi Baskani Ali Karakas, Ankara Uluslararasi Bati Karadeniz Birligi Baskani Tuncay Gencer ve Çaycumaspor Kulübü Baskani Teoman Temelkuran’in konusmalarindan sonra 2013 yilindan itibaren Istanbul’da Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) olarak faaliyete giren ve suan ki Genel Baskani Ziya Öncan, sivil toplum kuruluslarini gönüllülük esaslarina dayali olarak çalismalarin yürütüldügü çok mesakkatli kurumlar olarak adlandirdi.

‘’ Yine, yeni, yeniden Zonguldak’’

ZONDEF Baskani Öncan; ‘’ Istanbul’da 7 dernek olarak basladigimiz ve suan 35 dernek, 15 bin üyeye sahip olan çok güçlü bir üst kurulus olarak çalismalarimiza devam ediyoruz. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi sivil toplum kuruluslari sosyal barisin sigortasi, katilimli demokrasinin de bir aracidir. Degisen ve gelisen dünyada, degisime ve gelisime ayak uydurmak anlaminda bizlerde kendimizde ZONDEF olarak kendimizde bir degisimi saglamak maksatli çalismalar yapmaya basladik. Suan dijital olarak hizmet vermek için telefonlarda Z-Ticaret platformu sitesi uygulamasi hazirladik. Zonguldak is dünyasinda, serbest meslekle mesgul olan hemserilerimize çok kolay ulasilabilecek bir ücretsiz uygulama oldu. Yine, yeni, yeniden Zonguldak sloganiyla yolumuza devam ediyoruz. Filyos limani, Çaycuma’da ki endüstri bölgesinin Zonguldak’a çok büyük bir firsat ve avantaj oldugunu vurgulamak istiyorum. Girisimci ruha sahip hemserilerimize ihtiyacimiz var. O manada Isadamlari Dernegimizin çalismalarini bizlerde sivil toplum kurulusu olarak elimizden geldigince maddi manevi destek vermeye çalisiyoruz, çalisacagiz da.

‘’ Zonguldak Tanitim Günleri Yenikapi’ da ki büyük miting alaninda yer alacagiz’’

Zonguldak olarak uzun yillardir hayalini kurdugumuz, hasretini çektigimiz Istanbul gibi bir metropol sehirde, dünyaya açilan bir kapidan Zonguldak’i en üst seviyede tanitimini yapacagimiz ‘Zonguldak tanitim günleri’ 5 milyon kisinin bir arada bulustugu Yenikapi’da ki büyük miting alaninda Ekim ayi içerisinde yapacagiz. Insallah böyle büyük bir proje ve büyük programla Zonguldak tarihinde bir dönüm noktasi ve tarihi devrim gibi yeni kapilarin açilacak.

Zonguldak AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoglu, derneklerin içini dolu tutarak; bölgesine, halkina, vatandasina hizmet yapabilecek bir hale getirmek gerekir diyerek su konulara degindi; “Bu dönem Zonguldak için sansli dönem. Uzun zamandir bekledigi hizmeti görmeye basladi.

Abdülhamit döneminden beri konusulan Filyos limanimiz yapildi ve hizmete girdi. Bu esnada dogalgazin kesfi biçilmis kaftan oldu. Filyos limanimiz enerji üssü olma yolunda ilerliyor. Havaalanimiz Cumhurbaskanimizin destekleriyle sorunsuz hale geldi. Zonguldak ve Çaycuma bölgemiz kara yoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla Türkiye’nin bulmaz noktasi. Çünkü tüm lakosyonun bir arada bulundugu noktada bulunuyor. Bölgenin cazibe ve ticaret merkezi olacak.

Çaycuma OSB yüzde yüz dolu, Gökçebey OSB için çalismalarimiz devam ediyor, Devrek’te bir OSB bölgesi kuracagiz. Tarim OSB’nin ihalesi gerçeklesti. Köprümüz bitti, KYK yurdumuz bitme noktasinda sirada Çaycuma Ilçe Emniyet binasi ve Ilçe Tarim binamiz yenilenecek ve nasip olursa kuzey köprüsü de 3’ncü baglanti köprüsü olarak kazandirmayi düsünüyoruz. Saltukova havaalani kavsagindan Filyos’a kadar duble çift seritli yolun ihalesi yapildi ve firma yakinda çalismalara baslayacak. Güçlü Çaycuma, Zonguldak ve Türkiye için hep beraber devam diyoruz.”

Çaycuma Kültür ve Yardimlasma Dernegi ÇAYDER Baskani Kemal Esat Topuz, katilim saglayan tüm misafirlerine tesekkür etti. Ardindan toplu fotograf çekildi.
Kaynak: İHA