Baskan Ünsal'in Zafer Bayrami Mesaji

Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal, 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi. Ünsal mesajinda, 30 Agustos Zafer bayraminin tarihe damgasini vurmus essiz bir kahramanlik örnegi oldugunu bildirdi.

Baskan Ünsal'in Zafer Bayrami Mesaji
Ünsal, 26 Agustos 1922 günü baslayan Büyük Taarruz ile vatan topraklarindan düsmanin ayak izlerinin silindigini ve Anadolu topraklarinin bizlere ebedi yurt olarak kazandirildigini ifade etti.

Kurtulus savasi öncülügünde baslatilan mücadelenin çok zor sartlar altinda inancini ve umudunu yitirmeden azimle, sebatla sürdürüldügünü ve 30 Agustos’ta Dumlupinar’da zaferle taçlandirildigini belirten Serdar Ünsal, açiklamasini söyle sürdürdü, “Bu zafer Anadolu insaninin kadiniyla, erkegiyle, yaslisiyla, genciyle, topyekun verdigi onurlu?bir mücadelenin eseridir. Devletimizi tarih sahnesinden kaldirmak isteyen isgalci güçlere karsi verilen bu büyük mücadele, milli hakimiyet, milli birlik ve beraberlik bakimindan takdire sayandir. Türk milletinin göstermis oldugu bu vatanperverlik ve kahramanlik örnegi diger milletlere de emsal teskil etmis ve hayranlik uyandirmistir. 30 Agustos zaferi ayni zamanda Anadolu’da yasayan farkli etnik kökenlere sahip bir halkin dil, din ve irk ayrimi gözetmeksizin vatan sevgisi etrafinda bir araya gelisinin en güzel kanitidir. 30 Agustos birlik ve beraberligin zaferidir. Büyük Zaferimizin 99. yildönümü vesilesiyle Bu zaferin mutlulugunu bize yasatan, bölünmez bütünlügüyle bu ülkeyi bize armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, vatan için topraga düsmüs tüm sehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle aniyor, aziz hatiralari önünde saygiyla egiliyorum. Ve Kardes ülke Azerbaycan’inda Isgal edilmis topraklarini Ermenilerden  geri alinmasi için girdigi savasta  kazandigi Karabag  zaferini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA