Altunkaya'dan Zafer Bayrami Mesaji

Güneydogu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri Baskani Mahsum Altunkaya, Büyük Taarruzun 99. yildönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Altunkaya'dan Zafer Bayrami Mesaji
Altunkaya,30 Agustos Zafer Bayramini kutlayarak milli birlik ve beraberligin sürdürülebilmesi için milletçe kenetlenmekten baska çare olmadigini ifade etti.

Mahsum Altunkaya mesajinda, 30 Agustos Zafer Bayramini cosku ile kutladiklarini belirterek, “30 Agustos 1922, Birinci Dünya Savasi sonrasi yurdumuzu isgal eden emperyalist güçlere karsi girisilen kurtulus mücadelesinin zafere giden dönüm noktasidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün baskomutanliginda gerçeklestirilen Büyük Taarruzun zaferle sonuçlanmasinin ardindan yurdumuz isgalden kurtularak bagimsizlik yolunda çok önemli asama kaydedilmistir. 30 Agustos, kadini-erkegi, yaslisi-genci, köylüsü-kentlisi tüm milletimizin omuz omuza verdigi bir bagimsizlik destanidir” dedi.

30 Agustos’un, isgal altindaki bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi halinde neleri basarabileceginin bir göstergesi olduguna da dikkat çeken Altunkaya, “Tarihin her döneminde bagimsiz ve hür yasamis olan milletimiz, her türlü yokluga ragmen birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek düsmanlari yurdumuzdan atmayi basarmistir. Bugün de ülkemizin ve milletimizin çikarlarini tehlikeye atacak adimlara karsi millet olarak yine topyekûn bir sekilde hareket etmeye haziriz. Söz konusu vatan ve bagimsizlik oldugunda milletimizin Kurtulus Savasinda oldugu gibi yine ayni fedakârligi gösterecegine süphemiz yoktur. Bu duygu ve düsüncelerle tüm milletimizin 30 Agustos Zafer Bayramini cosku ile kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve tüm sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve sükranla aniyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA