82'Lik Maratoncu Gençlere Tas Çikardi

Eskisehir’de düzenlenen yari maratona katilan 82 yasindaki kosucu, yaklasik 10 kilometrelik güzergâhi sorunsuz bir sekilde tamamlayarak gençlere tas çikardi.

82'Lik Maratoncu Gençlere Tas Çikardi
Eskisehir’de Sazova Kültür Merkezi önünden baslayan Spor Festivali’ne binlerce sporsever katildi.

Düzenlenen 10 kilometrelik maratonda zaman zaman renkli görüntüler olustu. Yaklasik 2 saatte tamamlanan etkinlik sonrasinda bazi sporcularin yüksek hava sicakligi ve harcadiklari yogun efordan dolayi rahatsizlik geçirdikleri gözlendi. Düzenlenen maratonda en yasli kosuculardan olan 82 yasindaki Muharrem Akkaya, yarista derece elde edemese de 10 kilometrelik parkuru hava sicakligina ragmen sorunsuz bir sekilde tamamlamasi diger sporcular tarafindan takdirle karsilandi.

“Agir yürüyeceksin ama devamli gideceksin”

Kondisyonunun düzgün beslenme sayesinde iyi oldugu söyleyen Muharrem Akkaya, gençlere bu tür sporlara katilmalari yönünde tavsiyelerde bulundu. Kosmaya geç basladigini ifade eden Akkaya, maraton kosusundan aldigi zevkten dolayi gençlik yillarinda bu spora merak salmadigi için pismanligini su sözlerle dile getirdi: “Benim kosulardaki adim Yamako. Yamako deyince beni taniyorlar. Kosu en faydali sey. Ben bunu daha önceden yapsaydim her ay 7 bin TL para kazanirdim. Beslenmede önemli olan sey fazla yemeyeceksin. Bazi yürüyüp duran arkadaslara ’Yürürsen en kral atlet ol durursun’ dedim. Önemli olan devamlilik. Iki adim gidiyorlar duruyorlar. Agir yürüyeceksin ama devamli gideceksin. Benim zamanimda böyle kosular yoktu. Ben Kibris’ta bile kostum.”

“Asagi yukari bu yarisin en yasli sporcusu”

Uluslararasi Atletizm Bashekimlerinden Salih Danaci ise maratonda kosan 82 yasindaki Muharrem Akkaya’dan gurur duydugunu söyledi.

Akkaya’nin yasina ragmen kosu parkurunu sorunsuz bir sekilde bitirmesinden dolayi mutlu oldugunu belirten Danaci, “Muharrem abi benim çok eski sporcu abim. Beraber yillarca kostuk. O da Eskisehir’e gelip yarismak istedigini söyledi.

Benim misafirim oldu. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Asagi yukari bu yarisin en yasli sporcusu. Ona yardimci olmaya çalistim. Hava güzel, insanlar güzel, Eskisehir’imiz güzel. Biz çok mutluyuz. Muharrem abi pandemiden önce yas grubunun Türkiye’nin en iyilerinden. Pandemi nedeniyle ara verilen süreçte tabii ki ister istemez vücutta bir takim deformasyonlar oldu. Ben Muharrem abiye ’Bugün hava sicakligina da göze alarak Eskisehir’i yasa ve her tarafini göre göre gidip gel’ dedim. Derecesi iyi degil ama yarisa katilip bitirmesi onun için olaganüstü basari. Keske herkes bu yasta yarisa katilip bitirebilse” diye konustu.

Kaynak: İHA