30 Agustos Zafer Bayramina Dogru

Antalya'da kent yöneticileri, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

???????Vali Ersin Yazici, mesajinda, büyük zaferin 99'uncu yil dönümünü kutlamanin gururunu yasadiklarini belirtti.

30 Agustos'un tarihe damga vurmus, essiz bir kahramanlik örnegi oldugunu kaydeden Vali Yazici, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. Ileri!" emriyle düsmanin ayak izlerinin vatan topraklarindan silindigini ve Türk milletinin bagimsizligindan ödün vermeyeceginin bir kez daha tüm dünyaya gösterdigini vurguladi.

Yazici, su ifadelere yer verdi:

"Milletimiz, bu zafer ile ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altina almak isteyen devletlere karsi, zor kosullara ve imkânsizliklara ragmen hiçbir sekilde vatanin bölünmez bütünlügünden, bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermeyecegini, milli birlik ve beraberlik suuru içinde sonsuza kadar hür ve bagimsiz bir sekilde yasayacagini ispat etmistir. Bu zaferi bizlere armagan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, kanlari ve canlari ile bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum."

- Belediye otobüsü ve rayli sistem ücretsiz olacak

Kurtulus Savasi'nin ve tarihin dönüm noktasi olarak niteledigi 30 Agustos Zaferi'nin 99. yil dönümünde gururlu ve coskulu olduklarini kaydeden Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ise mesajin da, 30 Agustos'un Ulu Önder Atatürk baskomutanliginda büyük bir destan oldugunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atildigi zaferin, diger mazlum milletlere de örnek oldugunu isaret eden Böcek, mesajinda, "Milletimizin özgürlügüne ve bagimsizligina olan aski bugün de 30 Agustos 1922'deki kadar diridir. Bizlere bu büyük zaferi armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaslarini, tüm kurtulus kahramanlarimizi ve aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, önlerinde saygiyla egiliyorum." ifadelerine yer verdi.

Böcek, Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda yarin 19.00'da Konyaalti varyanti ve Cumhuriyet Meydani arasinda fener alay ve ardindan Edis konseri gerçeklestirilecegini, bayramda belediyeye ait resmi plakali otobüsler ve rayli sistem araçlarinin da ücretsiz olacagini bildirdi.

- Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de yayimladigi mesajda, 30 Agustos Zaferini kazandiran, istiklal ve istikbal mücadelesini basariya ulastiran birlik ve beraberlik ruhunun, hiçbir zaman toplumsal hafizadan yok olmayacagini ve nesilden nesile aktarilacagini belirtti.

Tütüncü, mesajinda su ifadeleri kullandi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde büyük cesaret, özveri ve inanci ile birlik, beraberlik ve azmin eseri olan bu zafer, ülkemizin gelecegine iliskin umutlari da yesertmis, yarinlarin habercisi olmus, 30 Agustos zaferiyle taçlandirilan kurtulus savasiyla bizlere bagimsiz bir devlet ve aydinlik bir gelecek armagan edilmistir. Bu büyük zaferin yildönümünde, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, Kurtulus Savasi'nin tüm kahramanlarini, mukaddes vatanimiz için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi sükran ve minnetle aniyor, tüm hemsehrilerimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutluyorum."

- Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal ise mesajinda 99 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülügünde bütün Anadolu insaninin kenetlenerek yurdu isgalden kurtardigini belirtti.

Uysal, mesajinda "Simdi yeni kusaklarimiz için egitimde, saglikta, kültürde, sanayide, ekonominin bütün alanlarinda, bilimde yeni zaferler kazanmanin zamani. Bize bu zaferleri kazanmak için ilham veren 30 Agustos Zafer Bayrami'miz kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA