Sehir Genelinde Mazgallar Temizleniyor

Erzincan sehir genelinde yasanabilecek yagislar öncesinde tüm mahallelerde mazgal, menfez, yagmur suyu hatlarinda temizlik çalismalari baslatildi.

Sehir Genelinde Mazgallar Temizleniyor
Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri müdürlügü ekipleri, olasi yagislar sonrasinda tikanma, sel ve koku gibi nedenlerden dolayi sehir genelinde tüm cadde ve sokaklarda bulunan tüm mazgallari temizliyor. Mazgal demirleri kaldirilarak içerisinde su geçisini engelleyen gelisigüzel atilan çöpler, kuru agaç dallari, toprak, hafriyat kalintilari ve çesitli materyaller temizleniyor. Yapilan çalismalar ile hatlarin saglikli bir sekilde çalismasi saglanirken, yagislardan dolayi meydana gelebilecek olasi su baskinlarin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürü Bahattin Kalkan; “Yagmur suyu hatlarinda ve mazgallarda su geçisini engelleyen atiklari temizleme çalismalarimiz devam ediyor. Sehir genelinde baslattigimiz temizlik çalismalarimiz ile amacimiz kis aylarinda yasanmasi muhtemel yagislar öncesi olasi su baskinlarini önlemek ve su geçisini saglikli bir sekilde saglamak. Yogun yagislarda en büyük sorun yerlere atilan çöpler. Bu konuda vatandaslarimizin yerlere çöp atmamalari yönünde daha duyarli olmalarini talep ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA