Onka Elektrik, Canias4.0 Iot Kullanacak

Onka Elektrik Satis Kanallari ve Dijital Dönüsüm Direktörü ve Icra Kurulu Üyesi Burak Karaca: 'Firmamiz, hem yurt içinde hem de globalde gerçeklestirdigi faaliyetler ile sektöründe önemli bir yere sahip. Özellikle yurt disinda büyük rakipler ile rekabet halindeyiz. Dolayisiyla hizli hareket etmeli, dogru kararlar almaliyiz ve en önemlisi bunu sürekli hale getirmeliyiz' IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber: 'Firmalar için üretim bandinin önemini çok iyi biliyoruz. Bu alanda verimliligin artmasi, dogru verilere en kisa sürede ulasabilmek hayati önem tasiyor. IAS olarak bunun ne kadar degerli oldugunun farkindayiz'

ISTANBUL – Onka Elektrik, merkezinde düzenlenen bir toplanti ile canias4.0 IoT projesini baslatti.

Onka Elektrik açiklamasina göre, sirket, bu yilin basinda is süreçlerini caniasERP ile yürütmeye karar verdi ve IAS ile is birligini duyurdu.

Sirket, bir yandan ERP projesi devam ederken diger yandan canias4.0 teknolojileri ile çiktigi yolculukta önemli bir adim daha atti. Onka Elektrik’in merkezinde düzenlenen bir toplanti ile firma canias4.0 IoT projesini de baslattigini ilan etti.

IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber, Onka Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Karaca, Onka Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Karaca ile Onka Elektrik Satis Kanallari ve Dijital Dönüsüm Direktörü ve Icra Kurulu Üyesi Burak Karaca’nin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida, iki firmanin is birligi ve gelecek planlari konusuldu.

IAS’nin sundugu ERP, IoT, bulut, Big Data gibi bütünsel ve tam entegre çalisan çözümlerin kendilerine avantaj saglayacagini belirten Onka Elektrik yetkilileri, dijital dönüsüm vizyonu ile çalismalara hiz kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Onka Elektrik Satis Kanallari ve Dijital Dönüsüm Direktörü ve Icra Kurulu Üyesi Burak Karaca, "Firmamiz, hem yurt içinde hem de globalde gerçeklestirdigi faaliyetler ile sektöründe önemli bir yere sahip. Özellikle yurt disinda büyük rakipler ile rekabet halindeyiz. Dolayisiyla hizli hareket etmeli, dogru kararlar almaliyiz ve en önemlisi bunu sürekli hale getirmeliyiz. Bu noktada IAS’nin bize avantaj saglayacagina ve rehberlik edecegine inaniyoruz. Amacimiz hizli, emin adimlarla ilerlemek, deger üretmek ve gelecege yatirim yapmak." ifadelerini kullandi.

- "Yaptigimiz inovatif yatirimlari bir yandan kültürel ve zihinsel dönüsümle de desteklemeye çalisiyoruz"

Karaca, gelecek vizyonlarina ulasmak için dijital dönüsümün önemine vurgu yaparak, "Yaptigimiz inovatif yatirimlari bir yandan kültürel ve zihinsel dönüsümle de desteklemeye çalisiyoruz. IAS ile baslattigimiz is birligi bizim için son derece önemli, ömürlük bir partnerlik olmasini temenni ediyoruz. Dijital dönüsüm süreci bizim için heyecanli bir macera ve hiz kesmeden devam ediyor. IAS’nin tecrübeli ekibi ile keyifli ve verimli geçen bir proje gerçeklestiriyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Dijital dönüsüm süreçlerini baslatmadan önce gelecege dogru yatirim yapabilecekleri bir firma ile is birligi yapma niyetinde olduklarini animsatan Karaca, "Dolayisiyla seçtigimiz yazilimin bugünün ve gelecegin ihtiyaçlarina hizli, yerinde çözümler sunabilmesini istiyorduk. IAS’nin canias4.0 Teknolojileri çatisi altinda caniasERP, IoT, Big Data, AI, cloud, iasDB, ve caniasIQ basta olmak üzere pek çok inovasyon ürününü tam entegre sekilde sunuyor olmasi tercih yaparken en önemli kriterlerimizden biriydi." açiklamasini yapti.

Karaca, dijital dönüsümlerini saglam temeller üzerine kurgulamak istediklerini belirterek, "Seçim yaparken tek bir kisinin karari göz önünde bulundurulmadi. Konuyu pek çok farkli açidan ele aldik. Ürünlerin fonksiyonlari incelendi, sektördeki diger uzmanlar ve danismanlarla görüsülerek fikir alisverisi yapildi, muhatap olunacak firmanin ekipleri, proje yaklasimlari, izledikleri metodolojiler incelendi. Bir ekip kuruldu ve uzun bir inceleme sonunda karar verildi. IAS’nin bizim için dogru firma oldugunu düsünüyoruz. Basari ile ilerleyen caniasERP projemizin hemen ardindan canias4.0 IoT projemizi de baslatma karari aldik. Ilerleyen dönemlerde projemize IAS’nin yapay zeka çalismalarini da dahil etmeyi planliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Yapay zeka alanindaki gelistirmelerimizle de müsterilerimizin is süreçlerine önemli katkilarda bulunacagiz"

IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber ise dünyanin her kösesinde, farkli sektörlerde faaliyet gösteren müsterilerinin bulundugunu aktardi.

Karabiber, farkli projelerden, firmalarin farkli ihtiyaçlarini deneyimleyip, tüm müsterilere pozitif yönde katki saglamak gibi bir misyonlarinin oldugunu aktararak, sunlari kaydetti:

"Çalistigimiz firmalarin, ekiplerin de dijital dönüsüm konusunda bilinçli olmasi hem bizim vizyonumuz hem de sektörümüzün gelisimi açisindan büyük bir deger arz ediyor. Bizim müsterilerimizin büyük çogunlugu üretim yapan firmalar. Firmalar için üretim bandinin önemini çok iyi biliyoruz. Bu alanda verimliligin artmasi, dogru verilere en kisa sürede ulasabilmek hayati önem tasiyor. IAS olarak bunun ne kadar degerli oldugunun farkindayiz ve gelistirmelerimizi hep müsterilerimizin bakis açisindan inceleyerek, onlarin ihtiyaçlarini göz önünde bulundurarak gerçeklestiriyoruz. Zaman hizla degisiyor, müsterilerimizin global arenadaki rekabette basarili olmalari için neye ihtiyaçlari oldugunu iyi analiz ediyoruz.

Bu nedenle 2021 yili basinda yalnizca bir ERP firmasi olmaktan çiktik, tüm inovasyon ürünlerimizi tek bir çati altinda topladik ve firmalara dijital yolculuklarinda ihtiyaç duyabilecekleri çözümlerin tamamini tek çati altinda sunmaya basladik. Artik ERP yazilimlari tek basina yeterli degil, üretim makinalari ile dogrudan çalisan IoT yazilimlari ile entegre edilmesi gerekiyor. Henüz yolun basindayiz, ilerleyen dönemlerde yapay zeka alanindaki gelistirmelerimizle de müsterilerimizin is süreçlerine önemli katkilarda bulunacagiz."

Kaynak: AA