Melikgazi'de Heyecan Dolu Yarisma Basladi

Hafta sonu ralli tutkunlarina ev sahipligi yapan Melikgazi Belediyesi, nefes kesecek Tirmanma Sampiyonasi 3. yarisin startini belediye önünden verdi. 2 gün sürecek ve 3 çikis üzerinden gerçeklestirilecek yarista 4 kategoride 23 sporcu mücadele edecek.

Melikgazi'de Heyecan Dolu Yarisma Basladi


Yarismanin seramonik startini veren Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, "23 aracin katilimi ile bugün yarismamizin startini verdik. Türkiye Tirmanma Sampiyonasi’nin bir etabini ilçemizde gerçeklestiriyoruz. Kayseri’nin tanitiminda etkili olacagini düsünüyorum. 5 kilometrelik parkuru kapsayan yarisin baslangici Hulusi Akar Bulvari sonu, bitisi ise Gül Konutlari önü olacak. 3-4 aydir bu yaris için yogun bir çalisma yaptik. AVIS sponsorlugunda Melikgazi tirmanma yarisini burada yapacagiz. Kadin yarismacilarimizla birlikte toplam 23 yarismacimiz var. Hemsehrimiz yarismaci Ayhan Bey’e bende kopilotluk yapacagim. Bu tür organizasyonlar bütün vatandaslara hitap ediyor. Özellikle gençlerimizden yogun katilim var. Böylece birlik ve beraberlik pekisiyor. Ben tüm Kayserililerimizi hem Klasik Otomobil Festivaline hem de Melikgazi tirmanma yarisina bekliyorum. Çesitli etkinliklerimiz ve konserlerimiz oluyor. Tüm katilimcilarimiza tesekkür eder yarismacilarimiza basarilar dilerim. Bu tür organizasyonlar Kayseri’nin turizm açisindan farkli bir boyut kazanmasina vesile oluyor. Hayirli olmasini dilerim." dedi.



Eskisehir Otomobil Sporlari Kulübü Baskani Nevzat Aslan ise, Kayserili hemsehriniz Olan Ayhan Germirli bize yarisi Kayseri’de yapmak istedigini söyledi.

Mustafa Baskanimiz sagolsun spora ve sporcuya deger veren bir belediye baskani. Türkiye sampiyonasina layikiyla ev sahibi oldular. Bugün 23 aracimiz yarisa katildi.

3. yaris olan AVIS Türkiye Melikgazi tirmanma yarisini burada yapacagiz. Eskisehirli olarak burada oldugumuz için çok mutluyum." dedi.



Kayserili yarismaci Ayhan Germirli ise 15 yildir yaris sporunu profesyonel olarak yaptigini söyleyerek Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu’na destekleri ve emekleri için tesekkür etti.

Saat 16.00’da Tavlusun’da baslayan yarisma 29 Agustos Pazar günü saat 12.00’de yeniden start alacak.
Kaynak: İHA