GÜNDEM ÖZETI / 28 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çetinye'de resmi törenle karsilanacak, Cumhurbaskani Milo Cukanoviç'le görüsmesinin ardindan düzenlenecek basin toplantisina katilacak. Erdogan onuruna Cukanoviç tarafindan ögle yemegi verilecek.

- Cumhurbaskani Erdogan, Karadag Basbakani Zdravko Krivokapiç ve Karadag Parlamento Baskani Aleksa Beçiç'i kabulünün ardindan, Tuzi kentinde Tuzi Nizam Camii, Tuzi Sehitligi ile Fatih Mehmet Medresesi'ni ziyaret edecek.

(Karadag)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Büyüksehir Belediyesinin düzenleyecegi 2. Orman Yanginlari Çalistayi'na, CHP 18. Dönem Mugla Milletvekili Tufan Dogu için Emir Beyazit Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreni ve Istanbul Büyüksehir Belediyesinin Yenikapi'da düzenleyecegi Haci Bektas-i Veli Anma Etkinligine katilacak.

(Mugla/10.00/13.13/Istanbul/20.45)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, valiligi, Büyüksehir Belediye Baskanligini, AK Parti Il Baskanligini ve Bakanliga bagli kuruluslari ziyaret edecek.

(Kahramanmaras/14.00-18.30)

2- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, valiligi ziyaret edecek, partisinin Artvin Il Baskanliginda basin toplantisina katilacak, Arhavi ilçesi afet bölgesinde incelemelerde bulunacak ve selde zarar gören esnafi ve evleri ziyaret edecek, AK Parti Artvin Il Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe baskanlariyla toplantiya katilacak.

(Artvin/10.30-16.30)

GÜNCEL

1- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor.

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Bagdat Isbirligi ve Ortaklik Konferansi'na katilacak.

(Bagdat)

2- Afganistan'in baskenti Kabil'de düzenlenen terör saldirilarinin ardindan ülkedeki gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin madalya mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/03.00/14.30)

2- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda müsabakalar, çesitli branslarda yapilacak mücadelelerle sürecek. Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takimi, Ispanya'yla, Golbol Erkek Milli Takimi, Çin'le ve Golbol Kadin Milli Takimi da Brezilya'yla karsilasacak. Eskrimde Hakan Akkaya, masa tenisinde Merve Cansu Demir, Ali Öztürk, Abdullah Öztürk, Nesim Turan, Kübra Korkut, judoda Duygu Çeter Artar, Zeynep Çelik, okçulukta Bülent Korkmaz ve Murat Turan müsabakaya çikacak, karisik takim ise Güney Kore ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/03.00/14.30)

3- Süper Lig'in 3. haftasinda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Gaziantep, Medipol Basaksehir-Yukatel Kayserispor, Besiktas-VavaCars Fatih Karagümrük ve Atakas Hatayspor-Aytemiz Alanyaspor maçlari oynanacak.

(Malatya/Istanbul/19.15/Istanbul/Hatay/21.45)

4- TFF 1. Lig'in 3. haftasinda Ankara Keçiörengücü-Adanaspor, Kocaelispor-Yilport Samsunspor, Menemenspor-Bereket Sigorta Ümraniyespor, Bursaspor-Eyüpspor müsabakalari yapilacak.

(Ankara/Kocaeli/19.15/Izmir/Bursa/21.45)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA