Doganci Baraji Varyanti 2022 Sonunda Bitiyor

Orhaneli-Bursa hattinda Doganci Baraji mevkiinde yapimi devam eden Doganci Baraj varyanti devam ediyor.

Doganci Baraji Varyanti 2022 Sonunda Bitiyor
AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, beraberindeki heyetle birlikte Doganci mevkiindeki tünelde yürütülen çalismalari yerinde inceledi. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve beraberindeki heyet burada Karayollari 14.Bölge Müdürü Ömer Güzel ve DSI 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül’den çalismalar hakkinda bilgi aldi. Mesten, 2022 sonunda tamamlanacak olan varyant insaatina ek olarak Bursa-Orhaneli hattindaki Kapikaya mevkiinde varyantin dört kati büyüklügünde bir projenin ihale süreci için girisimde bulunduklarini ifade etti.

Osman Mesten, yürütülen çalismanin yani sira Orhaneli-Harmancik, Bursa-Keles, Keles-Tunçbilek hattinda da yol çalismalarinin ve bölgedeki projelerin devam ettigini belirterek, “Bursa-Orhaneli hattindaki Doganci Baraji Varyanti, 2 kilometrelik tünel, 240 metrekarelik viyadük ve 1,3 kilometrelik yol yapimiyla, baraj kret yolunu devre disi birakiyor ve mevcut yolu 1,6 kilometre kisaltiyor. 2022 sonu itibariyle bitmis olacak” dedi.

Bursa-Orhaneli hatti üzerindeki Kapikaya tünelleri geçisi projesinin 8,5 kilometresinin üç ayri noktada 4 tünel ve 2 viyadükten, 2 kilometresinin ise yol yapimindan olustugunu anlatan Mesten, çalismanin projelendirme çalismasinin tamamlandigini, projenin ihale asamasinin baslamak üzere oldugunu belirtti.

Orhaneli-Harmancik hattinda 28 kilometrelik yol çalismasinin ihale edildigini belirten Milletvekili Osman Mesten, sunlari söyledi:

“Yol çalismamizin sözlesmesi yapilarak, projenin yapimi için santiye kuruldu. Daha önce Keles’teki muhtarlar ve kurumlar toplantisinda müjdesini verdigimiz Keles-Tunçbilek 0-14 kilometre Kozagaci bölgesi yolunun ise sözlesmesi tamamlanip yer teslimi yapildi. Ayrica Bursa-Keles hattindaki sicak asfalt uygulama çalismalarimiz devam ediyor. Dag bölgemizin her zaman arzuladigimiz gerekli adimlari attigimiz gibi hak ettigi hizmetleri alabilmesi için yapilan her çalismanin takipçisiyiz. Bu anlamda bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluslarimiza tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA