Cografi Isaretli Balda Sagim Dönemi Basladi

Ardahan’da bal sagim dönemi basladi.

Cografi Isaretli Balda Sagim Dönemi Basladi
Dogal bal için bitki florasi ideal bir konuma sahip olan Ardahan’da aricilar yeni sezon bal mahsullerini almaya basladi.

Çocukluktan bu yana babalarinin yaninda ariciligi ögrenen Sudenaz ve Silanaz Özdemir kardesler, bal sagiminda babalarina destek oluyor. 16 yasindaki arici Silanaz Özdemir, 2021 yilinin iyi geçmedigini söyleyerek, "Kuraklik tüm aricilari etkiledi. Kovan basina 4 ila 5 kilo arasinda bal elde edebildik. Ama gelecek yildan ümitliyiz" dedi.

Sudenaz Özdemir’de kuraklik nedeniyle sahada çalisamadiklarini fakat bal süzümüne yardimci olduklarini ifade ederek, ’’Bu isi severek yapiyoruz. Bu yil istedigimiz gibi olmasa da elimizden geldigi kadar çalisiyoruz’’ dedi.

Baba Mehmet Özdemir de, çiçek bali bal üretiminde kuraklik nedeniyle rekoltede büyük düsüs beklendigini söyleyerek, ’’2021 yili Ardahan’da kurak geçti. Biz 1850 rakimda konuslandik, arilarimiz da güçlü olmasina ragmen kovan basina 4 kilo elde edebildik. Ama maalesef 30 yildir bu isle ugrasmamiza ragmen böyle bir durumla karsilasmamistik. 30 yildir böyle bir sey görülmedi. Yani kurak olmasina ragmen bal elde edebiliyorduk. Fakat bu yil çok farkli geçti. Bazi aricilar bal alamadan sezonu kapatmak zorunda kaldilar" dedi.

Kaynak: İHA