30 Agustos Zafer Bayrami'na Dogru

CHP Kirklareli Milletvekili Vecdi Gündogdu, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Gündogdu, mesajinda, 30 Agustos'un birlik, beraberlik ve dayanisma ruhuyla yazilmis büyük bir destan oldugunu belirtti.

26 Agustos 1922'de baslayan Büyük Taarruz'un, Mustafa Kemal Atatürk önderliginde emperyalist isgalcilere karsi verilen Kurtulus Savasi'nin ilk adimi oldugunu ve 30 Agustos Zaferi'yle de taçlandigini belirten Gündogdu, mesajinda sunlari kaydetti:

"Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulusunda önemli bir kilometre tasi olarak tarihteki yerini almistir. Bu mücadeleyi hakli ve mesru yapan da emperyalist isgale ve emperyalist projelere karsi verilen özgürlük ve bagimsizlik savasi olmasidir. Ayrica, Mustafa Kemal ve Kurtulus Savasi önderlerinin vermis olduklari bu mücadele yüzünü ileriye, bilime ve çagdasliga dönmenin de mücadelesi olmustur."

- KTSO Baskani Ilik, mesaj yayimladi

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi (KTSO) Baskani Soner Ilik, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Ilik, mesajinda, Büyük Taarruz Zaferi'nin, Türk Milleti'nin yenilgiyi kabul etmeyen ruhunu yansittigini belirtti.

1922'de isgal kuvvetlerinin agir yenilgiye ugratildigi Büyük Taarruz Zaferi'nin, Türk milletinin bagimsizlik sevdasini yansittigini ifade eden Ilik, mesajinda sunlari kaydetti:

"30 Agustos 1922'de Dumlupinar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün baskumandanliginda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz Zaferi'ni bugün bir kez daha gururla aniyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün baskomutanliginda yapildigi için Baskomutanlik Meydan Muharebesi adiyla da bilinen Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasinin ardindan isgal güçleri yurttan atilana kadar çok anlamli bir mücadele gösterilmistir. Zulme ve haksizliga asla boyun egmeyen bu ülkenin tarihi, bagimsizligini canindan daha kiymetli bilenlerin zaferleri ile doludur. Tarihimizin en önemli dönüm noktasi ve milletimizin hürriyet ve bagimsizlik fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan '30 Agustos Zafer Bayrami', ayni zamanda bagimsiz yasamak isteyen birçok ulusa da yol göstermistir."

Kaynak: AA