GÜNDEM / 27 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Aliya Izzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek, Vakiflar Genel Müdürlügünce restore edilen Basçarsi Camisi'nin açilisini yapacak.

- Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyi üyelerince resmi törenle karsilanacak Erdogan, görüsmelerin ardindan Bosna Hersek Devlet Baskanligi Konseyi Baskani Zeljko Komsiç ve konsey üyeleriyle ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Saraybosna) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Bodrum Koordine Merkezi ile Yukari Mazi, Gökbel, Bozalan, Türkevleri, Osmaniye mahallelerini ziyaret edecek, büyüksehir belediye baskanlari toplantisina istirak edecek.

(Mugla/09.30-16.45) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Gaziantep Çocuk Adalet Merkezi protokol imza törenine katilacak, Gaziantep Adli Tip Grup Baskanligini ve Gaziantep Futbol Kulübünü ziyaret edecek.

(Gaziantep/11.00/13.30/14.30)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Altinordu, F?atsa ve Ünye ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Ordu/11.00-15.50) (Fotografli-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Genel Baskan Yardimcilari Hayati Yazici, Ömer Ileri, Mustafa Sen ve beraberlerindeki heyet, parti il baskanliginda basin toplantisi düzenleyecek, selden etkilenen Güneysu ve Çayeli ilçelerini ziyaret edecek.

(Rize/11.00/14.00/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), temmuz ayi uluslararasi rezervler ve döviz likiditesi verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜIK, agustos ayi ekonomik güven endeksini, temmuz ayi motorlu kara tasitlari istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'in baskenti Kabil'de düzenlenen terör saldirilarinin ardindan ülkedeki gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo) (Fotografli-Görüntülü)

2- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda müsabakalar, çesitli branslarda yapilacak mücadelelerle sürecek. Judoda Recep Çiftçi, masa tenisinde Merve Cansu Demir, okçulukta Bülent Korkmaz, Murat Turan, Sadik Savas, Vedat Aksoy, halterde Besra Duman ve yüzmede Sevilay Öztürk yarismaya çikacak.

(Tokyo/09.00/15.20) (Fotografli)

3- UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup kuralarinin çekimi, Haliç Kongre Merkezi'nde yapilacak.

(Istanbul/13.00/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Süper Lig'in 3. haftasi, Fraport TAV Antalyaspor-Çaykur Rizespor ve Adana Demirspor-Ittifak Holding Konyaspor maçlariyla baslayacak.

(Antalya/20.30/Adana/21.45) (Fotografli-Görüntülü)

5- TFF 1. Lig'in 3. haftasi, Tuzlaspor-Beypiliç Boluspor maçiyla baslayacak.

(Istanbul/20.30) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Maske kullaniminin gevsemesi agustos ayinda grip vakalarini tetikledi

- Ankara Sehir Hastanesi Acil Tip Klinigi Egitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oguztürk:

- "Grip vakalari özellikle agustosun 15'inden sonraki süreçte görülmeye baslandi"

- "Agustos ayinda grip vakalarinin görülmesinin en büyük sebebini bireysel hijyen kurallarina uymadaki gevsemeye yorumluyorum. Maske takmada uygulanabilirlik anlaminda bu yaz istikrari muhafaza edemedik"

- "Delta varyantinda '3B' dedigimiz bas agrisi, bogaz agrisi ve burun akintisi sikayetleri ile ciddi anlamda karsi karsiya kaliyoruz. Bu belirtiler grip hastaliginda da karsimiza çikiyor"

- "Bireysel hijyen kurallarina uyma, hem Kovid-19 hem de diger virüslerin aktive olmasina karsi bir bariyer olusturuyor"

(Burcu Çalik/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA