Sariyer'de 1 Ton Midye Ele Geçirildi

Sariyer’de kaçak midyecilere yönelik yapilan denetimde yaklasik 1 ton midye ele geçirildi, bir ruhsatli tekneye ve üç kisiye toplam 11 bin 885 lira cezai islem uygulandi.

Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü koordinasyonunda, Sariyer Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol görevlileri, IBB Zabita Daire Baskanligi Avrupa Yakasi Merkez Zabita Amirligi ekipleri, Sariyer Belediyesi Zabita ekipleri, Sariyer Ilçe Emniyet Müdürlügü devriye ekipleri, Sahil Güvenlik Marmara ve Bogazlar Bölge Komutanligina ait bot ve toplam 23 personel ile sahil seridinde kaçak midye avciligi yapanlara yönelik denetim yapildi.

Denetimde, 1380 sayili Su Ürünleri Kanuna göre 1 ruhsatli tekneye ve 3 kisiye toplam 11 bin 885 lira cezai islem uygulandi.

Uygulamada 1 araca özel olarak monte edilen kompresör ve ekipmanlarina el konulurken, kompresör ve ekipmanlar mülkiyeti kamuya geçirme karari alinmasi için yediemin limanina teslim edildi.

Denetimde, el konulan 64 çuval yaklasik olarak 1 ton civarindaki midye canli olduklari için dogal yasama alani olan denize birakildi.

Kaynak: AA