Yangin Bölgeleri Için Seferber Oldular

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri tarafindan yangin bölgeleri için 4 çalisma grubu olusturuldu. Yangindan etkilenen mahallelerde gençlere ve çocuklara yönelik sportif ve kültürel faaliyetler düzenleniyor.

Yangin Bölgeleri Için Seferber Oldular
12 Agustos’ta baslayan destek çalismalarinda 3 Gençlik Merkezi Müdürü, 12 Gençlik Lideri, 200 gönüllü genç, 16 Antrenör ve 2 Psikolog görev yapiyor.

Milas, Bodrum, Yatagan, Marmaris, Köycegiz, Fethiye, Seydikemer, Mentese ve Kavaklidere ilçelerinde yapilan çalismalara Usak, Manisa, Aydin, Izmir basta olmak üzere diger illerden gelen gönüllü gençlerle birlikte Mugla Gençlik Merkezleri Gönüllü Gençlerinin olusturdugu 200 kisilik grup katiliyor. Yangindan etkilenen mahallelerdeki 2 bin haneye ulasarak 800’e yakin genç ve çocugun katildigi çesitli etkinlikler düzenleniyor.

4 bölge 4 çalisma grubu

Gençlik merkezleri tarafindan birinci bölge olarak Milas, Bodrum ve Yatagan ilçelerinde Milas Gençlik Merkezi, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde Fethiye Gençlik Merkezi, Marmaris ve Köycegiz ilçelerinde Kötekli Gençlik Merkezi ve Mentese ve Kavaklidere ilçelerinde ise Mugla Uluslararasi Gençlik Merkezi tarafindan destek çalismalari sürdürülüyor.

Alan çalismasi yapilan mahallelerde çocuklara ve gençlere yönelik sportif ve kültürel faaliyetler, yarismalar ve etkinlikler düzenleniyor. Etkinliklerde çocuklara ve gençlere kitap, top, satranç, t-shirt, oyuncak gibi hediyeler dagitilirken, mahallelerde çevre temizligi, hayvanlar için mama dagitimi ve sportif faaliyetler yürütülüyor.
Kaynak: İHA