Virgin Hyperloop, Hyperloop Projesinin Konsept Görüntülerini Yayinladi

ABD merkezli ulasim teknolojileri sirketi Virgin Hyperloop, vakum tüpleri içinde saatte bin kilometrenin üzerinde hizla seyahat etmek için manyetik levitasyon kullanan Hyperloop projesinin yolcu kapsüllerine ait yeni konsept görüntülerini yayinladi.

Virgin Hyperloop, Hyperloop Projesinin Konsept Görüntülerini Yayinladi
ABD merkezli ulasim teknolojileri sirketi Virgin Hyperloop’un, saatte bin kilometrenin üzerinde hizla seyahat etmeyi vaat eden Hyperloop projesinin yeni konsept görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Virgin Hyperloop tarafindan 23 Agustos’ta yayinlanan görüntülerde, vakum tüpleri içinde saatte bin kilometrenin üzerinde hizla seyahat etmek için manyetik levitasyon kullanan Hyperloop projesinin yolcu kapsüllerine ait yeni konseptin tanitimi yapildi. Tanitimda, Hyperloop’un bir tren olusturmak için bir birine baglanan vagonlarin yerine konvoy halinde seyahat edecegi belirtilen yolcu kapsüllerinin bir otoyoldaki arabalar gibi statik bir raydan teker teker ayrilabilecegi ve raya katilabilecegi ifade edildi.

Hyperloop, akillarda soru isaretlerine neden oldu

Yeni konsept görüntülerinin yayinlanmasinin ardindan sosyal medyada kullanicilar tarafindan ilgiyle karsilanan görüntüler, izleyenlerin akillarinda bazi soru isaretlerine neden oldu. Demiryolu Mühendisi ve Yazar olan Gareth Dennis sosyal medya hesabi üzerinden görüntülere iliskin yaptigi açiklamada, Virgin Hyperloop’un kurucularindan olan Josh Giegel’a yönelik, "Burada olan sey su ki, Josh Giegel, Her sey çalisiyor ve harika diyen ve sadece biraz CGI ve dev bir göz kirpan surattan baska bir sey olmayan parlak bir video için para ödedi" ifadelerini kullandi. Dennis Ingiliz basinina yaptigi açiklamada ise, "saatte on binlerce yolcu tasima" hedefini sorgulayarak, bu da "saatte ya da her üç saniyede bir, bin veya daha fazla kapsülün seyahat etmesini gerektirecek" dedi.



Virgin Hyperloop’tan cevap gecikmedi

Sosyal medyada gündem olmasinin ardindan ortaya çikan sorulara, Virgin Hyperloop’tan cevap gecikmedi. Virgin Hyperloop tarafindan Ingiliz basinina yapilan açiklamada, "Bu harika bir soru ve Hyperloop sistemini diger modlardan benzersiz kilan seyin merkezinde yer aliyor. Büyük insan gruplarini tasimak için fiziksel olarak birbirine baglanan trenlerin aksine, kapsüllerimiz bir yoldaki kamyon konvoylarina daha benzer bir sekilde dijital olarak birbirine baglaniyor. Konvoy, trenlerin verimliliklerini ve daha yüksek is hacmini gerçeklestirirken, sistemimizin istendiginde kolaylik ve dogrudan varis noktasina hizmet vermesini sagliyor" ifadelerine yer verildi.



Geçtigimiz yil ilk yolcu testi gerçeklestirilmisti

Geçtigimiz yil Virgin Hyperloop tarafindan, projenin ilk yolcu testi gerçeklestirilmisti. Test sirasinda Hyperloop, 500 metre uzunlugundaki bir test parkurunda, her ikisi de sirket personeli olan iki yolcusu ile 15 saniye içinde saatte 172 kilometre hiza çikmayi basarmisti.
Kaynak: İHA