Ulukoza'dan 4 Girisime Tübitak Destegi

Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludag TTO) ‘Kozalar Kelebek Olsun’ sloganiyla 6 yil önce hayata geçirdigi markasi ULUKOZA’da gelistirilen yöntemlerle kaliteli insan kaynagi ve altyapisi ile girisimciler için destekler hiz kesmeden sürdürülüyor. Son olarak teknoloji ve yenilik odakli is fikirlerini, katma deger ve nitelikli istihdam olusturma potansiyeli tesebbüslere dönüstürebilmeleri için TÜBITAK tarafindan gerçeklestirilen 1512 Tekno Girisim Sermayesi Destegi Programinda ULUKOZA’dan 4 girisimci, her biri 200 bin TL olmak üzere toplamda 800 bin lira hibe destegi alacak.

Ulukoza'dan 4 Girisime Tübitak Destegi
Ürünlerinin prototipini gelistirecekler

TÜBITAK 1512 Tekno Girisim Sermayesi Destegi Programi’nda ULUKOZA’dan 4 girisimin yer almasindan dolayi çok mutlu olduklarini dile getiren Bursa Uludag TTO Genel Müdür Yardimcisi ve ayni zamanda ULUKOZA Yürütücüsü Nihal Saglam, “ULUKOZA’yi TÜBITAK 1512 BIGG Programi kapsaminda sürdürüyoruz. TÜBITAK 1512 Tekno Girisim Sermaye Destegi için girisimciler, ilk olarak bize is fikri ile basvuru yapiyor. Basvuru sonrasi elemelerden geçiyorlar. Elemeler dogrultusunda da egitimlere katiliyorlar. Egitimleri tamamlayinca ödevler ve proje kapsaminda yazmis olduklari bir is plani var. Is plani uygun bulunan ve mentörlüklerden geçen girisimciler, TÜBITAK’a gönderiliyor. Bu yil ULUKOZA’da yer alan 10 projemizden 4’ü desteklendi. Simdi kazanan mezunlarimiz, aldiklari hibe ile ürünlerinin prototipini gelistirmek için bir yil boyunca çalisacak. Ilerleyen süreçte de ULUKOZA ekibi olarak girisimcilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

3’üncü nesil kahveye erisim kolaylasacak

Yürütülen çalismalar sonucu ULUKOZA’nin son mezunlarindan Bursa Uludag Üniversitesi’nde doktora ögrencisi olan Enes Hüseyin Ergün, gelistirdigi COFVEN-Çekirdek Kahve Otomati projesi ile hibe almaya hak kazanan projeler arasinda yerini aldi. Ergün, kahve tutkunlari için lezzetli gurme kahve sunan bir otomat fikri gelistirdigini belirterek, “Son zamanlarin hizla yükselen 3’üncü nesil kahve tüketiminin en önemli hammaddesi olan nitelikli ve taze kahveye erisim konusunda birçok zorluk var. Ekibimizle birlikte daha önce gelistirdigimiz kahve degirmeni tasarimini entegre edecegimiz ve LOT çözümler ile nitelikli kahve tüketicisi olan müsterilere 3’üncü nesil kahve deneyimini farkli sekilde sunabilecek bir otomat gelistirmeyi hedefliyoruz. Gelistirecegimiz ürün ile farkli boyutlara getirecegimiz çesitli kahve türlerinin çekirdeklerini ürün haliyle sunabilme, talep edilecek demleme metoduna göre de bu kahveleri hazirlayabilme kabiliyetine sahip olacak. Müsterilerimiz bu ürün sayesinde kahvelerini 3’üncü nesil kafelerde tadabilecegi ‘pourover’ gibi demleme yöntemleri ile deneyimleyebilecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA