Tarsus'ta Misir Hasadi Yapildi

Tarsus Belediyesi ile Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü is birligiyle Alifaki Mahallesinde 5 dekarlik alana yerli ve milli tohumlardan ekilen kale cinsi misirin hasadi yapildi. Kale misiri hem yüksek verim verdi hem de bu sezon bölgede görülen mantar hastaligindan etkilenmedi.

Tarsus'ta Misir Hasadi Yapildi
Tarsus Belediyesi yerli ve milli tohum türlerinin yeniden yayilmasi konusundaki çalismalarina devam ediyor. Daha önce bugday, çavdar, arpa, ayçicegi ve yerfistigi hasadini yapan Tarsus Belediyesi, kale cinsi misirin hasadini da yapti.

Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü is birligiyle Alifaki Mahallesinde çiftçi Sükrü Özer’in 5 dekarlik arazisine kale cinsi misir ekildi. Ekimin ardindan tarlanin gübreleme, ilaçlama ve sulama islemleri de Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü uzmanlarinin gözetiminde bilimsel veriler isiginda yapildi.

Tarsus ve yöresinde bu yil misir tarlalarinda görülen mantar hastaligi, kale cinsi misiri etkilemedi ve misir hasadi sorunsuz bir sekilde yapildi. Bir dönümden yaklasik bin 400 kilogramlik verim alindi.

Yerli tohumun yayginlasmasina yönelik çalismalarin Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdagan’in destegiyle devam ettigini bildiren Tarsus Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi, “Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü ile belediyemiz arasinda yapilan protokol kapsaminda kale çesidi misirimizin ekimini gerçeklestirdikten sonra bugün itibariyle de hasadimizi gerçeklestirdik. Bu kapsamda bize destek olan Baskanimiz Haluk Bozdogan’a ve bütün Tarimsal Hizmetler çalisanlarina sahsim adina tesekkür ederim. Çiftçimizin burada vermis oldugu emeginden dolayi ürünümüzün kaliteli, verimli rekoltesi yüksek bir ürün oldugunu gördük. Bu kapsamda da çiftçimize çok tesekkür ederiz” dedi.

Çiftçi Sükrü Özer ise “Tarsus Belediyesine bize verdigi yerli tohum desteginden dolayi tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA