Saglik Müdürü Prof. Dr. Sünnetçioglu,

Van Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, “Yapmis oldugumuz ziyaretlerde asilarini yaptirmayan vatandaslarimizin pismanliklarina taniklik ediyoruz. Genel olarak hastamiz ’keske asimi olsaydim’ diye serzeniste bulunuyorlar” dedi.

Saglik Müdürü Prof. Dr. Sünnetçioglu,
Van’da korona virüs (Covid-19) tedavisi gören hastalar, hastaneye yatmadan önce yapilan tüm uyarilara ragmen asi yaptirmamanin pismanligini yasiyor. Van Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Cavit Türker, Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Fatih Taman ile beraberinde SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Ipekyolu ek binasinda yogun bakim ve servislerde yatan hastalari ziyaret etti. Covid-19 hastaligina yenik düsmemeleri, pismanlik yasamamalari için Covid-19 asisi yaptirmalari çagrisinda bulundu. Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Ipekyolu ek binasinda yogun bakim ve servislerde yatan hastalari ziyaret etti. Burada bir açiklamada bulunan Prof. Dr. Sünnetçioglu, “Yapmis oldugumuz ziyaretlerde asilarini yaptirmayan vatandaslarimizin pismanliklarina taniklik ediyoruz. Genel olarak hastamiz ’keske asimi olsaydim’ diye serzeniste bulunuyorlar. Hastanede Covid-19 asisi olmamis hastalarimiz yogunlukta ‘Asi olmadigim için çok pismanim’ diyen hastalarimizin orani yüksek. ‘Covid-19 Hastaligini tahmin edemeyeceginiz kadar agir geçiyorum’, ‘Nefes almakta sikinti yasiyorum’ diyen vatandaslarimiz var. Hastaligin bu kadar zor oldugunu bilmediklerini anlatmaktalar" dedi.



"Hastanelerimizdeki yatan hastalarimizin yüzde 95 asisiz"

Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu, “Sikintili bir varyant olan delta varyanti su an bütün ülkede, bütün dünyada hakim oldugu gibi. Dolayisiyla bizim asiya inanip güvenip hiçbir tereddüt duymadan gidip asimizi yaptirmamiz lazim. Görüyoruz ki; asilanmamis insanlar, hastaneye daha fazla gelmeye basladi.

Eger kisi ikinci ve üçüncü dozu olduysa, hastaligi hafif atlatacaktir ya da belirti göstermeden atlatacak, ya da daha rahat geçirecek. Ama asi olmayanlarin yogun bakima gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yogun bakima ve hastaneye yatislari azaltmasi adina lütfen asi olalim. Asimi olsam bunlari yasamazdim. Bu nedenle çok pismanim dememek için lütfen asilarinizi olun. Maske ve mesafeye çok dikkat edin” diye konustu.

SBÜ Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Ipekyolu ek binasinda yogun bakim ve servisinde yatan ve Istanbul’da ikamet eden Dilaver Çinar, ziyareti için memleketi Van’a geldigini, buradaki akraba ziyaretleri sirasinda korona virüse yakalanarak günlerce yogun bakimda yasam savasi verdigini söyledi.

Dedikodulara inanarak asi olmaktan kaçindiklarinin altini çizen Çinar, “Asi olmadigim için çok pismanim. Keske asi olsaydim. Ayrica herkesin asi olmasini tavsiye ediyorum. Zor gönler geçirdim. Bir aydir ailemden uzak yogun bakimda kaldim. Simdi Covid-19 servisine alindim. Her sey bitmis degil. Asilarinizi olun dügün, taziye ve kalabalik ortamlardan uzak durmalarini maske, mesafe ve kurallara uymalarini tavsiye ediyorum. Saglik çalisanlarindan Allah razi olsun beni tekrardan yasama tutundurdular. Suan iyim hepsine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA