Ordu'da Yaralar Sariliyor

Ordu’da 7 Agustos Cumartesi aksami baslayan ve belirli araliklarla 14 Agustos Cumartesi aksamina kadar devam eden siddetli yagislar sonrasi olusan hasarin yaralari sariliyor. Siddetli yagislar süresince toplam 1861 noktaya müdahalede bulunan Büyüksehir Belediyesi ekipleri, heyelanlarin meydana geldigi 671 ayri yerdeki heyelan kaldirma çalismalarini da tamamladi.

Ordu'da Yaralar Sariliyor
Son yillarin en büyük afetlerinden birinin yasandigi kentte, dere islahi, menfez ve yagmur suyu hatti çalismalariyla birlikte, toplam 1861 noktaya müdahale edildi. Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekiplerinin, sehir merkezlerinden geçen dere yataklarinda aldigi önlemler ise son yillarin en büyük afetinin en az zararla atlatilmasini sagladi.

Heyelanlarin tamami kaldirildi

Bölgedeki siddetli yagislarin sona ermesinin ardindan Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan, heyelan kaldirma ve hasar tespit çalismalari basladi.

Yapilan incelemelerde 13 ilçede 671 noktada heyelanlarin meydana geldigi belirlendi. Vatandaslarin magduriyet yasamamasi için harekete geçen ekipler, 671 noktadaki heyelanlarin tamamina müdahale etti. Heyelan noktalarinda ise bakim ve onarim çalismasi baslatti.

310 is makinesi, 420 personel görev yapti

Büyüksehir Belediyesi, siddetli yagislar süresince 310 is makinesi ve 420 personel ile sehir merkezlerinde ve kirsal mahallelerde etkin bir çalisma yürüttü. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliginde yapilan koordineli çalismalar sonrasi, son yillarin en büyük afetlerinden biri en az zararla atlatilmis oldu.
Kaynak: İHA