Kahramankazan'da Çiftçilere Trafik Egitimi Verildi

Kahramankazan'da traktörlerini muayene için getiren çiftçilere jandarma tarafindan "Reflektör tak görünür ol" projesi kapsaminda trafik egitimi verdi.

Egitim programina Ziraat Odasi Baskani Ahmet Öztürk, Ilçe Jandarma Komutani Ömer Hakan Öztürk, Belediye Baskan Yardimcisi Mahmut Uzun ve çiftçiler katildi.

Ilçe Ziraat Odasi Baskanligi ve Jandarma Bölük Komutanliginin birlikte organize ettigi programda çiftçilere trafik kurallari hatirlatildi, reflektör ve çakar lamba takmanin gerekliligi anlatildi. Bilgilendirici brosürler ve reflektör dagitildi.

Çiftçiler traktörlerini kapali pazar yerinde kurulan mobil traktör muayene istasyonuna getirerek kontrollerini yaptirdi.

Yapilan bilgilendirmede traktörlerin diger araçlara oranla daha yavas ve manevra kabiliyetinin daha sinirli oldugu belirtilerek, son 5 yilda traktörlerin karistigi kazalarda 1018 kisinin hayatini kaybettigi bu nedenle kurallara uyma konusunda hassasiyet gösterilmesi, traktörün gece görünürlügünü artirmak için römorkun arka ve yan taraflarina reflektör takilmasi, römorkta yükün üzerine yolcu alinmamasi gibi uyarilarda bulunuldu.

Kaynak: AA