Inegöl'de Ekinezya Hasadi Basliyor

Inegöl Belediyesi’nin destegiyle haziran ayinda Tekke Mahallesi’ne ekilen ekinezyanin ilk hasadi için gün sayiliyor.

Inegöl'de Ekinezya Hasadi Basliyor
Dünyanin en sifali bitkilerinden biri olan ve bagisiklik sistemini güçlendiren ekinezyanin ekimine haziran ayinda Inegöl Belediyesi’nin tesvikiyle baslanmisti. Ilk olarak kirsal Tekke Mahallesi’nde 7 dönüm araziye ekilen ekinezya fideleri büyüdü. Bölgede yapilacak tarimla ilgili Ilçe Tarim Müdürlügü ile birlikte hareket edilerek ekilen fideler ilk hasat için gün sayiyor.

Inegöl’de ilk kez ekimi yapilan ekinezyanin sifasi saymakla bitmiyor. Ekinezya bitkisi özellikle bagisiklik sistemini güçlendiriyor. Soguk alginligi ve üst solunum yollari enfeksiyonlarinda tedavi edici bir etkiye sahip. Ilaç yapiminda da kullanildigi görülüyor. Kanserden koruma özelligi vardir, vücut kirginligini ve halsizligi giderir. Ekinezya bitkisi yaprak, gövde, çiçek veya sadece çiçek amaçli olarak yetistiriliyor.

Yaban mersini, ekinezya gibi yüzlerce çesit bitki ve tarim ürünü elde edilen Inegöl Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Çiftçi dostu Inegöl Belediyesi, tarimin daha da verimli hale gelmesi için çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.
Kaynak: İHA