Hasmet Öyken AGC Baskan Adayligini Açikladi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Genel Sekreteri Hasmet Öyken, Ekim ayinda yapilacak olan baskanlik seçimine aday oldugunu açikladi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledigi toplantida baskanlik adayligini açiklayan Öyken, “Bugünkü toplantimiz bir adaylik açiklamasidir. Yönetimiz kurulumuzla bir baska bulusmada karsiniza çikacagiz. Inanin bizim yönetimimiz, hepinizin takdir ettigi, tanidigi, sevdigi, arkasinda gönül rahatligi ile duracaginiz tertemiz bir yönetim olacak” dedi.

Hasmet Öyken AGC Baskan Adayligini Açikladi
Hasmet Öyken, Ekim ayinda yapilacak olan baskanlik seçimine adayligini Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptigi yazili açiklama ile duyurdu. Adayligini açikladigi konusmasinda, seçilmesi halinde kongrenin ertesi günü kapilarinin herkese açik olacagini belirten Öyken, Antalya basinin yasadigi sorunlari birlik ve beraberlik içerisinde çözecegini söyledi.

Öyken, konusmasinda baskan seçildigi takdirde yapacagi projelerden de bahsetti.

“Amacimiz AGC’ye güç katmak”

AGC’ye adayligini açiklayan Hasmet Öyken, “Kurucularimiz basta olmak üzere bu meslegin kahrini çekip, tecrübeleriyle bizi bu günlere getiren, saygida hiçbir zaman kusur etmeyecegimiz büyüklerimizin de henüz yeni üye olan en genç üyelerimizin de içinde olmaktan onur duyacagi bir gazeteciler cemiyeti hayaliyle yola çiktik. Biz bu kapidan girince siyasi görüs, ideoloji, din, dil, irk ayrimi yoktur. Amacimiz, basin meslegine, 37 yillik Antalya Gazeteciler Cemiyetine güç katmak. Bu meslegi özveriyle yapan meslektaslarin ekonomik ve demokratik haklarini savunmak. Bugünkü toplantimiz bir adaylik açiklamasidir. Yönetimiz kurulumuzla bir baska bulusmada karsiniza çikacagiz. Inanin bizim yönetimimiz, hepinizin takdir ettigi, tanidigi, sevdigi, arkasinda gönül rahatligi ile duracaginiz tertemiz bir yönetim olacak” diye konustu.



“Gazetecilerin ev sahibi olmalari için girisimler”

Baskan seçilmesi halinde yapacagi çalismalardan bahseden Öyken, “ Uluslararasi bir basin merkezi kurma hedefimiz var. Meslektaslarimizi bir lokale kavusturmak, cemiyetimizin ismini ulusal ve uluslararasi yarismalarda duyurmak, gazeteci arkadaslarimizi ev sahibi olmalari için girisimlerde bulunmak gibi projelerimiz var” seklinde konustu.



“Basin karti bir kriter olmayacak”

Yapmak istedikleri AB projelerine de deginen Öyken, “ Yönetimde sadece baskan ve yönetim kurulu degil her üyemizin görev alacagi komisyonlar olacak. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde hiçbir zaman kisisel ipotekler koymayacagiz. Baskanligin, 2 ya da 3 dönemle sinirlandirilmasini düsünüyoruz. Ileride yapacagimiz bir AB projesinden bahsetmek istiyorum. Avrupa Birligi Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi kapsaminda telif destek programini Antalya Gazeteciler Cemiyeti olarak hayata geçirmek istiyoruz. Basin Is Sözlesmesi’ne bagli olmayan issiz ve genç gazeteci arkadaslarimizin yararlanacagi telif destek programini en kisa sürede hayata geçirecegiz. Basin kartlarinin bir kriter olarak gazetecilerin önünü kesmemesini saglayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA