Emlak Katilim, Hizla Büyümeye Devam Ediyor

Emlak Katilim Bankasi Genel Müdürü Nevzat Bayraktar: 'Bankamiz 30 Haziran 2021 tarihi itibariyla 24,3 milyar TL aktif büyüklüge ulasmistir. Ikinci çeyrek sonunda toplam gayrinakdi kredilerimiz 4,5 milyar TL olurken, dönem karimiz da bir önceki yila göre yüzde 104 artis saglayarak 19,6 milyon TL olmustur'

Emlak Katilim, istikrarli büyüme rakamlarini 2021 yili ikinci çeyreginde de sürdürdü.

Emlak Katilim'dan yapilan açiklamaya göre, salginin olusturdugu negatif etkilere ragmen önemli bir büyüme gerçeklestiren Emlak Katilim, bu dönemde aldigi aksiyonlarla 2021 yili ikinci çeyreginde subelesme ve finansal yapisini güçlendirmeye devam etti.

Emlak Katilim 2021’in ilk 6 ayinda 15 sube daha açarak toplamda 65 sube olurken, personel sayisini da geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 100 artirarak 1.022 kisiye ulastirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Emlak Katilim Bankasi Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, Türkiye’nin gücüne güç katmak için azimle çalismaya ve finansal çözümler üretmeye devam edeceklerini belirterek, sunlari kaydetti:

“Bir önceki yilin haziran ayi ile karsilastirdigimiz zaman bankamizin toplanan fonlari yüzde 104 artis ile 18,2 milyar TL olurken, kullandirilan fon tutarimiz ise yüzde 78 artis ile 14,8 milyar TL olarak gerçeklesmistir. Bankamiz 30 Haziran 2021 tarihi itibariyla 24,3 milyar TL aktif büyüklüge ulasmistir. Ikinci çeyrek sonunda toplam gayrinakdi kredilerimiz de 4,5 milyar TL olurken, dönem karimiz da bir önceki yila göre yüzde 104 artis saglayarak 19,6 milyon TL olmustur. Bu süreçte aldigimiz aksiyonlarla, istikrarli sekilde büyümeye devam ederek gerek subelesme gerekse finansal yapi anlaminda güçlendik.”

- Gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler üretiyor

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapici kurum olmak, kentsel dönüsüme yönelik finansal çözümler sunmak ve sektörün gelisimini desteklemek üzere ortaya koydugu ürünlere her geçen gün yenilerini eklemeye devam eden Emlak Katilim, bu süreçte Türkiye Sigorta ile katilim sigortaciligi esaslarina uygun ürünlerin satisi için bes yillik münhasirlik anlasmasi kapsaminda Bina Tamamlama Sigortasi ürününü gelistirdi.

Hem insaat firmalarini hem de konut sahibi olacaklari korumaya yönelik gelistirilen bu ürün ile insaatlarin tamamlanmamasindan dogan magduriyetlerin önlenmesi amaçlanirken, konut alicilarinin ödemeleri teminat altina aliniyor ve insaat sektörüne güvenli ve sürdürülebilir büyüme güvencesi saglaniyor.

Yatirim amaciyla konut sahibi olmak isteyen ya da tek basina konut alma imkâni olmayan tüketiciler için de bir konut finansman ürünü tasarlayan Emlak Katilim, Birlikte Konut Finansmani ile müsterilerine satin alacaklari yeni konutun finansmanini talep ettikleri tapu hissesi oraninda ayri ayri kullandirarak konutu müsterek tapulu satin alabilmelerini sagliyor.

- Dijitallesmeyi odagina aliyor

Emlak Katilim, gerek bireysel gerekse kurumsal müsterilerinin hayatini kolaylastirmak üzere dijitallesmeyi odagina alarak yenilikçi çözümler üretmeye devam ederken, geçen yil hizmete sundugu CepPOS uygulamasini bu yil IDC Finans Teknoloji ödülüyle taçlandirdi.

Subeler kanaliyla pazar payini genisletmeyi sürdüren Emlak Katilim, dijital sube araciligiyla subelerinin olmadigi yerlerde bulunan veya subeye gitmeden bankacilik hizmetlerinden yararlanmak isteyenlerin de kolaylikla görüntülü görüsme ile müsteri olma süreçlerini tamamlayabiliyor.

Dijital dönüsümde KOBI’lerin yaninda olan Emlak Katilim, T-Soft is birligiyle de e-ticarete adim atarak islerini büyütmek isteyen müsterilerinin avantajli fiyat ve oranlarla dijital magazacilik alanina girmelerine destek oluyor.

Farklilasan müsteri ihtiyaçlarina yeni ürün ve hizmetlerle yanit vermeye devam eden Emlak Katilim, Vadeli Ihracat Finansmani ürünü ile ihracatçi müsterilere de vadesi gelmeden alacaklarini temin edecekleri bir yapi olustururken, Avalli Ihracat Finansmani ile islem vadesini beklemeden firma limiti veya teminat gerektirmeden alacaklarin tahsil edilebilecegi komisyonsuz finansman destegini sunuyor.

- Sürdürülebilir ve çevreye duyarli projeleri destekliyor

Stratejik öncelikleri arasinda yer alan çevre temali projelerin desteklenmesi konusunda, yenilenebilir enerji alaninda yapilan ortakliklarla saglanan finansal çözümleriyle yesil yatirim projelerini destekleyerek, yesil kira sertifikasi ihraci ile fon kaynaklarina eriserek sürdürülebilirlige katki saglayacak adimlar atan Emlak Katilim, bu dogrultuda yenilenebilir enerjiye yatirim yapmak isteyen müsterilerine, Smart Energy ile yaptigi leasing anlasmasi sayesinde uygun kâr oranlariyla yüzde 100 leasing finansmani imkânini sunuyor.

Emlak Katilim, Solar Çati ile Çati Günes Enerjisi Santrali (Çati GES) alaninda yaptigi is birligi çerçevesinde bireysel mesken çati üstü günes enerjisi sistemi kurulumuna yönelik finansman destegi de sagliyor.
Kaynak: AA