Elektronik Atiklar Egitime Katki Sagliyor

Petgaz AS, yaklasik 1,7 ton elektronik atigini, çocuklarin nitelikli egitim destegi almasina katki saglamak için Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfina (TEGV) bagisladi.

Sirketten yapilan yazili açiklamaya göre, Petgaz'in geçen yil BDY Group tarafindan satin alinmasinin ardindan sirketin fiziki sartlarinda yenileme çalismalari baslatildi.

Bu kapsamda kullanim disi kalan, televizyon, yazici, bilgisayar kasasi, faks makinesi, klavye, monitör ve kameradan olusan yaklasik 1,7 ton elektronik atik, TEGV'in "Atma Bagisla Projesi" kapsaminda çocuklarin nitelikli egitim destegi almasina katki saglamasi amaciyla vakfa bagislandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Petgaz AS Terminal Müdürü Emin Gürcan Gürel, sirket olarak bu tür sosyal faaliyetleri artiracaklarini kaydederek, "Elektronik atiklarimizi bu sekilde degerlendirerek egitime bir nebze de olsa yardimci olmak bizi mutlu ediyor. Bu tür faaliyetlerin örnek olmasini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

TEGV Proje Yöneticisi Ebubekir Türk de Petgaz AS tarafindan yapilan bagisin, TEGV'de 15 çocugun bir yillik nitelikli egitim destegi almasina katki saglayacagini belirterek, "Atma Bagisla Projesi, hem elektronik atiklarin yasal mevzuata uygun sekilde geri dönüstürülerek dogaya verilen zararin en aza indirilmesi hem de çocuklarimiza egitim destegi saglamasi açisindan çok önemli bir proje. Bu vesileyle PETGAZ’a ve tüm bagisçilarimiza çocuklarimiz adina tesekkür ederiz." degerlendirmesinde bulundu.

- Atma Bagisla Projesi

TEGV, söz konusu projeyle evde, okulda ve is yerinde kullanilmayan her türlü atik elektrikli ve elektronik esyalari geri dönüsümle egitime kazandirarak, çocuklarin nitelikli egitim destegi almasina katki sagliyor.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve Bilisim Sanayicileri Dernegi is birligiyle devam eden proje kapsaminda bagislanan elektronik atiklar, PTT araciligiyla anlasmali geri dönüsüm tesisine gönderiliyor.

Elde edilen hurda degeriyle çocuklarin TEGV'de nitelikli egitim destegi almasi saglaniyor.

Kaynak: AA