Edirne'den Kisa Kisa

Abdurrahman ve Sükrüpasa mahallelerinde yarin yol çizgi çalismasi yapilacagi bildirildi.



Edirne Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Ulasim Hizmetleri Müdürlügü altyapi ve asfalt çalismalar i tamamlanan alanlarda çizgi çalismalari yürütüyor.

Bu kapsamda yarin 08:00-13:00 saatleri arasinda Abdurrahman Mahallesi (Sahin, Saka, Kanarya, Bildircin, Serçe, Balkaya, Güvercin ve Bülbül sokaklarda, 13:00-18:00 saatleri arasinda da Sükrüpasa Mahallesi (Ahmet Yalçin Sarigöl Caddesi, Kircaali, Haci Salim Efendi, Yolageldili Kazim Bey, Sehit Polis Nefize Çetin Özsoy, Sumnu sokaklar ile Sehit Üstegmen Efkan Yildirim Caddesi eski polis lojmanlarinin bulundugu kisimda yol çizgi çalismasi yapilacagi duyuruldu.

Söz konusu alanlara belirtilen saatlerde araç parki yapilmamasinin çalismalarin saglikli yürütülmesi açisindan uygun olacagi duyuruldu.

- TÜ Özel Yetenekliler Egitim Merkezi uluslararasi projede yer aliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Özel Yetenekliler Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi, uluslararasi kapsamda gerçeklestirilecek projenin içerisinde yer alarak arastirmanin Türkiye boyutunu üstlendi.

TÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, Türkiye, Güney Kore, ABD ve Fransa’da es zamanli olarak yürütülecek "Aile ve Kisisel Boyutlarin 21. Yüzyil Becerilerinin Gelisimine Etkileri" baslikli projede özellikle yaraticilik becerisinin gelisimine etki eden faktörlerin kültürler arasi baglamda incelenmesi hedefliyor.

Projede Emporia State University Great Plains Center for Gifted Studies Direktörü Prof. Dr. Connie Phelps, Fransa Universite de Paris'ten Prof. Dr. Todd Lubart, Soongsil University Gifted Education Research Institute Direktörü Prof. Dr. Kyung Hwa Lee yer alirken Türkiye’yi ve Trakya Üniversitesini Özel Yetenekliler Egitim Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Fatih Dereli temsil edecek.

Kaynak: AA