Düzce'de Engelli Gencin Askerlik Hayali Gerçek Oldu

Düzce'nin Yigilca ilçesinde yasayan ve askerlik hayali kuran 20 yasindaki bedensel engelli Yücel Sencan, Ilçe Jandarma Komutanliginda bir günlük vatani görevini yerine getirdi.

Yigilca'ya bagli Hocaköy köyünde ikamet eden Yücel Sencan askerlik yapma istegini köy imami Sinan Kahraman'a iletti.

Kahraman'in görüstügü Yigilca Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Serhat Topuz'un Il Jandarma Komutanligindan aldigi izinle engelli genç, Ilçe Jandarma Komutanligina geldi.

Jandarma üniformasi giyen Yücel Sencan, silahli nöbet tuttu, egitimlere katildi, karavanadan yemek yedi.

Yillardir hayalini kurdugu askerlik görevi için Yigilca Ilçe Jandarma Komutanliginda bir günlük askerlik yapan bedensel engelli Yücel Sencan, AA muhabirine, hayatinin en mutlu gününü yasadigini, komutanlarina tesekkür ettigini söyledi.

Köy Imami Sinan Kahraman de Sencan'i kirmamak için çaba gösteren komutanlara minnettar olduklarini ifade etti.

Yigilca Ilçe Jandarma Komutani Topuz ise "Bugün bize yüreklerinde besledikleri vatan sevgisinin yüceligi sayesinde her türlü engeli ortadan kaldirabileceklerini en güzel sekilde gösteren Yücel kardesimize tesekkür ediyorum." diye konustu.

Karakol Komutani Astsubay Kidemli Üst Çavus Murat Atakan da "Yücel kardesimiz bir günlük de olsa askerlik görevini yerine getirdi. Hatira fotograflari ile ugurladik. Onun sevincine bizler de ortak olduk." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA