Diyarbakir'da 80 Bin Dönümlük Koru Park

Diyarbakir Yenisehir Ilçe Belediyesi, ilçede yesil alanlari arttirarak 80 bin dönüm üzerine agirlikli rengarenk çiçekler ve özel motifeler islenmis agaçlarla kapli koru parki insa edecek.

Diyarbakir'da 80 Bin Dönümlük Koru Park
Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskani Murat Besikci, yeni sehir ilçesinde vatandaslarin daha rahat ve daha huzurlu bir yasam sürdürmeleri için bir birinde farkli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 80 bin dönüm arazi üzerine insa edilecek Koru Parki yemyesil dogasi, tertemiz havasiyla adeta bir botanik bahçe gibi Aziziye Mahallesinin oksijen kaynagi olacagini belirten Diyarbakir Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskani Murat Besikci, Koru Parkinda ayrica Gençlik Kütüphanesi, bilgi evi, 2,5 kilometre bisiklet yolu, 2,5 kilometre yürüyüs yolu, spor alanlari, çocuk oyun alanlari, sokak hayvani besleme noktalari ve kafeteryanin yer alacagini söyledi.



Öncü projelerimizden biri olacak

Son zamanlarda canlilarin yasam alani ve bizlerin oksijen kaynagi olan orman yanginlarinda agaçlarin yok olmasi ve yasamlari son bulan hayvanlarin durumunun kendilerini oldukça üzdügünü belirten Yenisehir Kaymakami ve Yenisehir Belediyesi Baskani Murat Besikci,"Yenisehir Belediyesi olarak ilçemizdeki yesil alanlarimizin sayisini ivedi bir sekilde arttirmaya gidiyoruz. Koru Park projemiz bu kapsamda öncü projelerimizden biri olacaktir. Parkimizin içerisinde rengarenk çiçekler ve özel motifeler islenmis agaçlar, Gençlik Kütüphanesi, bilgi evi ve bilge evi içerisinde bulunan teknoloji atölyesi, 2,5 kilometre bisiklet yolu, 2,5 kilometre yürüyüs yolu, spor alanlari, çocuk oyun alanlari, sokak hayvani besleme noktalari ve kafeteryamiz yer alacaktir. Bu tür projeler orman yanginlari hususundaki üzüntümüzü bir nebze azaltacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA