Dev Bayrak BTSO'da Dalgalanacak

Kalite Birligi Dernegi (KALBIR) yöneticileri Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’ni (BTSO) ziyaret etti.

Dev Bayrak BTSO'da Dalgalanacak
BTSO Baskani Ibrahim Burkay, KALBIR yönetimini agirladi. Ziyarette Bursa ekonomisi ve kalite alaninda yapilan çalismalar degerlendirildi. Yapilan görüsmenin ardindan KALBIR tarafindan 150 metrekarelik Türk bayragi BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay’a takdim edildi. Dev bayrak, oda binasinda atrium alanina asildi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, KALBIR yönetimine bayrak hediyesi için tesekkür etti. Bayragin Türk milletinin en önemli sembolü oldugunu ifade eden Baskan Burkay, “KALBIR’in Milli Ses Ver projesi kapsaminda bayrak hediye etme gelenegini baslatmasini çok kiymetli buluyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi olarak bu projeye destek vermis olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Bursa’nin önemli bir sanayi kenti oldugunu ifade eden Baskan Burkay, “Toplam sanayi üretimimiz içerisinde orta ve yüksek teknolojili ürünlerin payi yüzde 52. Bu oran Türkiye’nin iki katindan daha fazla. Kent olarak ihracatta kilogram basina birim fiyatimiz ise 4 dolar. Ülkemizin dis ticaret açigi varken Bursa olarak biz 7 milyar dolarlik dis ticaret fazlasi veriyoruz. Tüm bunlar Bursa’yi Türkiye ekonomisinde çok özel bir konuma tasiyor.” diye konustu.

Bursa’nin kalite anlaminda da Türkiye’nin en önemli vilâyetlerinden biri oldugunu ifade eden Baskan Burkay, “Sehrimizde dünyaca ünlü markalar var. Bunlarin birçogu endüstriyel markalar. Dünyadaki bütün is profesyonellerinin tanidigi, alaninda en iyi ilk 10 firma arasina giren çok sayida markamiz var. Bursa gibi bir sanayi kenti için de esas olan endüstriyel markalar çikarabilmektir. Su anda Bursa bu konuda Türkiye’nin merkezi konumunda. Makineden tekstile, otomotivden gidaya farkli sektörlerde çok sayida endüstriyel markaya ev sahipligi yapiyoruz. Arzumuz bu markalarin sayisini daha da artirmak. Kalite Birligi Dernegimizi de kalite ve marka bilincinin yayginlastirilmasi hedefiyle yapmis oldugu çalismalar dolayisiyla kutluyorum.” dedi.

KALBIR Baskani Mustafa Karaman, Millî Ses Ver projesi ile hem devlete hem de sanayiciye çagrida bulunduklarini söyledi.

Kaynak: İHA