DATÜB Heyeti, Sultan Alpaslan Diyarina Geldi

Dünya Ahiskali Türkler Birligi (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar baskanligindaki heyet, Mus Malazgirt Zaferi’nin 950. yil dönümü kutlamalari kapsaminda Malazgirt Tarihi Mili Parkinda 76 yil sonra oba çadirlarini kurdular.

DATÜB Heyeti, Sultan Alpaslan Diyarina Geldi
DATÜB heyeti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve öz kardesleri olan Sultan Alparslan’in torunlari görmek için 76 yil sonra ana vatanlari olan Türklerin Anadolu’ya açilan kapisi Malazgirt’te geldiler. Cumhurbaskanligi himayelerinde 1071 Malazgirt Zaferi kutlamalari dolayisiyla Malazgirt’te gelerek çadir kurup Ahiskali Türkleri temsil ederek ve DATÜB faaliyetlerini tanitilar, gelen katilimcilara bilgiler verdiler. Tarihi Milli Parkta oba çadirlarini kuran Dünya Ahiskali Türkler Birligi (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, atalarimin topraginda bulunmaktan son derece mutluyum. Öncelikle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyoruz. Ahiska Türklerine kapilarini açti. Suan Ahlat’a yerlesmis Ahiska Türkleri var. Bizler Dünya Ahiska Türkleri olarak ana yurdumuz Sultan Alparslan diyari Malazgirt’te bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu alanda kurdugumuz çadirimizda Ahiska Türklerini tanitma firsati bulduk. Cumhurbaskanimiz karsilamaya haziriz. 76 yil sonra ana vatanimizda olmaktan da son derece mutluyuz. Dünyanin 9 ülkesinde Ahiska Türkleri yasamakta. En çokta Kazakistan’da yasamakta” dedi.

76 yil sonra Malazgirt’te gelen Ahiska Türkleri oba çadirlarina, Ahiska Türklerinin yasam ve geleneklerini gelen misafirlere sunuyorlar.
Kaynak: İHA