Cumhurbaskani Erdogan'dan Baskan Zolan'a Ödül

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Türkiye Belediyeler Birligi’nin düzenledigi "Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje" yarismasinda "Denizli Genç 2023" projesi ile büyük bir basariya imza atti. Baskan Osman Zolan ödülü Cumhurbaskani Erdogan’in elinden aldi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Baskan Zolan'a Ödül
Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi’nin düzenledigi "Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi" yarismasi ödül töreni Ankara Ticaret Odasi (ATO) Congresium’da gerçeklesti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimlariyla gerçeklesen programda, Türkiye’deki belde, ilçe, il ve büyüksehir belediyelerinin hazirladigi "Genç Dostu Sehirler" temali projeleri kapsayan yarisma sonuçlari açiklandi. "Denizli Genç 2023" projesi ile Denizli Büyüksehir Belediyesi, Genç Dostu Sehir ödülü almaya hak kazandi. Ödül töreninde Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, "Denizli Genç 2023" projesi ile kazanilan Genç Dostu Sehir ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi. Program kapsaminda Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin hazirlamis oldugu standa katilimcilar yogun ilgi gösterirken, Denizli Genç 2023 projesi hakkinda katilimcilara bilgi verildi.



Cumhurbaskani Erdogan’dan tebrik

"Genç Dostu Sehirler " konulu projeleri ile ödül alan belediyeleri tebrik eden Cumhurbaskani Erdogan, "Yenilikçi fikirleriyle ülkemiz belediyecilik pratigine farkli bir bakis açisi kazandiran tüm katilimcilari, özellikle de dereceye giren belediyelerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil etmeyi sürdürecegiz. Bizim artik bedeller ödemeye degil, planli, programli geçmise sahip çikan, gelecegi kucaklayan sehircilik modellerine ve uygulamalarina ihtiyacimiz var. Genç dostu sehirler yaklasimini bu bakimdan çok önemli görüyorum. Genç dostu, çocuk dostu, yasli dostu, kadin dostu, engelli dostu velhasil insan dostu sehirler kurmaliyiz" dedi.

"Gençlik bizim degerimiz, gözbebegimiz..."

Ödül töreninin ardindan Denizli Büyüksehir Belediyesinin standini gezerek gençlerle bulusan Baskan Osman Zolan, Cumhurbaskani Erdogan’dan bir kez daha ödül almanin kendileri için ayri bir onur, seref ve mutluluk oldugunu söyledi.

Baskan Zolan, "Gençlik bizim degerimiz, gözbebegimiz, enerjimiz, hazinemiz. Onlari geçmisle bulusturup, köklerinden koparmadan gelecege hazirlamak gerekiyor. Gençlerimizi her alanda, söz sahibi yapmak, donanimlarini artirmak ve bizden daha güzel isler yapmalarina vesile olmak için çalisiyoruz" dedi.

Projeyi Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yaptigini anlatan Baskan Zolan, "Gençler için gençler proje yapti. Projeye bizler de destek olduk ve ödüle layik görüldü" diye konustu.



Denizli Genç 2023

Denizli Genç 2023, Denizli merkez ve 19 ilçesinde yasayan tüm gençleri kapsayan bir projedir. Gençlerin yerel yönetimlere dogrudan katiliminin saglanmasinin hedeflendigi projede, gençlerin "2023" vizyon ve hedeflerine uygun ilerlemesi amaçlaniyor. Denizli Genç 2023, Yerel kurum ve kuruluslarin gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve isbirliginin güçlendirilmesi, Genç girisimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi, Gençlerin yerel yönetimlere aktif katilimi, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerine yönelik faaliyetler ve Yerel Yönetimler, Üniversite ve Gençlik Kuruluslarinin tümüne etki edebilecek projeler bütününü kapsiyor. 5 asamali uygulama takvimi bulunan projede Her Gönüllü Bir Fidan, Gelecege Isik Tut, Gençler Afete Hazir, Denizli’yi Kodlayan Minik Parmaklar, Saglik Için Yollarda, Enerjimiz Gelecegimiz, Dijital Dünya ve Sosyal Medya Programlari, Tecrübeli Genç+, Bölge Politikalari Okulu, Gelecegin Akademisyenleri, Tarih, Sehir ve Medeniyet Okulu, Medeniyetimizin Kökleri, Denizli Gençlik Senatosu, Siber Zorbaliga Genç Etkisi, Tengizli’den Denizli’ye, Zirveler, Geleneksel Türk Sporlari Arenasi, Gönüllü Ol Gönül Ver, Genç Denizli Mobil, Kanalima Hos Geldiniz, Sifir Atik %100 Gelecek, Ahilik Mektebi, Bir Milyon Genç Adim, World Bigger Than Five Programlari, Inomer’20, 19 Ilçe 19 Kütüphane, 2023 Gençlik Akademileri gibi çok sayida program bulunuyor.
Kaynak: İHA