Cumhurbaskani Erdogan'dan Balikesir'e Ödül

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Ankara’da gerçeklestirilen ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’nde “Balikesir Dijital Gençlik Merkezi” projesiyle, ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden ödül aldi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Balikesir'e Ödül
Balikesir Büyüksehir Belediyesi; Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ile Gençlik ve Spor Bakanliginin ev sahipliginde düzenlenen ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ne katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimlariyla Ankara ATO Congresium’da gerçeklestirilen kongrede, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda dereceye giren belediyelere ödülleri takdim edildi. “Balikesir Dijital Gençlik Merkezi” projesiyle ödül almaya hak kazanan Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, ödülünü Cumhurbaskani Erdogan’dan aldi.

Türkiye’nin en büyük espor merkezi

Gençlere; Espor, sosyal medya gibi dijital altyapida gerçeklesen faaliyetler üzerine egitim ve pratik çalismalari yaptirilacak, gençlerin kötü aliskanliklardan kurtulmalari saglanmaya çalisilacak proje kapsaminda yapilacak olan “Balikesir Dijital Gençlik Merkezi” Türkiye’nin en büyük ve en kapsamli Espor merkezi olarak tesis edilecek.

Gençlere kendini gelistirme olanagi sunacak

Çamlik Tepesi Rekreasyon Alani’nda yapilacak olan “Balikesir Dijital Gençlik Merkezi” ile Balikesir’in gençlik hizmetleri alanindaki kapasitesi artirilacak. Balikesir’de yasayan gençler öncelikli olmak üzere ulusal ve uluslararasi düzlemde tüm gençlerin zamanlarini ve enerjilerini dogru bir sekilde kullanmalari ve kendilerini gelistirmelerine katki sunulacak.

Uluslararasi etkilesimleri artacak

Gençlerin; egitim, kariyer, kisisel gelisim ve benzeri alanlarda ihtiyaç duydugu hizmetlerin herkes için ulasilabilir ve yaygin olmasini saglamak, gençlik çalismalari alaninda örnek model yaratarak Türkiye ve dünya için örnek uygulamalar ortaya koymak amaçlariyla Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilecek projeyle, Balikesir’de ve Türkiye’de yasayan gençlerin uluslararasi etkilesimini artiracak hizmetler gelistirilecek.

Ziyaretçilerin ilgisi büyük oldu

Balikesir’de kurulacak mekanizmalarla ve hayata geçirilecek faaliyetlerle ülke gençleri ile dünya gençleri arasinda baglar kurulmasini saglayacak proje, 24-25 Agustos günlerinde Büyüksehir Belediyesi standinda tanitiliyor. Gençlik projeleriyle göz dolduran Balikesir standina, Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçilerin ilgisi büyük oldu. Balikesir’in katilimcilik ve uluslararasi gençlik çalismalari alaninda yerel yönetimler arasinda marka bir deger olmasina katki saglanacak projeyle, Balikesir’in ve Türkiye’nin tanitimina katki sunulacak.

"Balikesir gelecege yürüyor"

Türkiye Belediyeler Birligi’nin düzenlemis oldugu ‘Genç Dostu Sehirler Yarismasi’na üç farkli projeyle katildiklarini ifade eden Baskan Yücel Yilmaz, ödül alan Büyüksehirlerden bir tanesi olduklarini söyleyerek “Yapmis oldugumuz projeler gençlere yönelik, Balikesir gelecege yürüyor. Sehirde onlari; sahiplenen, kapsayan, iç dünyalarina, spor hayatlarina, dinamikliklerine ve inovasyon taraflarina hitap eden projemiz ödül aldi. Cumhurbaskanimizdan aldigimiz bu ödül bizi onurlandirdi. Birçok Büyüksehir’in arasinda seçilen bir Büyüksehir olmak da bizi gururlandirdi” dedi.



"Dünya sehirleriyle yarisir hale geliyoruz"

Türkiye’nin son yillarda tüm dünyanin ilgisini çekecek büyüklükte degisimlere ve yeniliklere imza attigini ifade eden Baskan Yücel Yilmaz, “Altyapi hizmetlerinden savunma sanayiine uzanan genis bir yelpazede dünyanin gelismis ülkeleriyle boy ölçüsür duruma gelmenin gururunu duyuyoruz. Sehirlerimiz de bu olaganüstü gelismelerden payini aliyor. Insan merkezli belediyecilik hizmetleri sürerken; sehirlerimiz millet bahçeleriyle, kütüphanelerle, akilli sehir uygulamalariyla dünya sehirleriyle yarisir hale geliyor. Belediyelerimiz hayatin her alanina dokunan yeni belediyecilik modelleriyle hizmet yarisinda yer aliyor” dedi.



"Düsün pesime degil gir koluma birlikte yürüyelim"

Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak gençlerin fikirlerine önem veren, gençleri yönetimin pasif bir takipçisi olmaktan çikarip aktif bir parçasi haline getiren bir anlayisla çalismayi sürdürdüklerini kaydeden Baskan Yilmaz, “Bizim belediyecilik anlayisimizda da gençler, sehir yönetiminin esas unsurudur. Gençlere ‘düsün pesime’ demiyoruz; ‘gir koluma birlikte yürüyelim.’ diyoruz. Inaniyorum ki Sayin Cumhurbaskanimizin vizyoner ve güçlü liderliginde olusan bu belediyecilik anlayisiyla daha birçok basarili ise imza atacagiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA