Bursa'dan Mus'a Gençlik Merkezi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan kardes sehir Mus’ta yaptirilacak ‘Bursa Mus Kardesligi Gençlik Merkezi’nin temeli atildi.

Bursa'dan Mus'a Gençlik Merkezi
Bursa Büyüksehir Belediyesi, kardes sehir iliskilerinin kagit üzerindeki protokollerde kalmadiginin en güzel göstergesi olacak bir yatirimi Mus’ta hayata geçiriyor. Mus Belediyesi ile kardes sehir iliskileri kapsaminda bugüne kadar bölgeye alt yapi yatirimlari kapsaminda çesitli destekler saglayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, simdi de Mus’a üç katli bir gençlik merkezi kazandiriyor. Bursa - Mus Kardesligi Gençlik Merkezi adiyla insa edilecek yaklasik 2500 metrekare alanli tesiste yüzme havuzlari, fuaye alanlari, yönetim odalari, egitmen odalari, dus odalari, revir, kütüphane, kitap okuma salonu, bilgisayar salonu, teras-açik teras, balkon ve seminer salonu bulunacak. Muslu gençlerin kendilerini gelistirebilecek sosyal, kültürel ve sportif her türlü etkinligi yapmalarina imkan saglayacak tesisin temel atma törenine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yani sira Mus Valisi Doç.Dr. Ilker Gündüzöz, Mus Belediye Baskani Feyat Asya, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa’dan gelen isadamlari ile Muslu bürokratlar da katildi.

“Osmanli’nin ilk pâyitahti Bursa’dan, Sultan Alparslan’in diyarina bol bol selâm getirdim” diyerek sözlerine baslayan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, büyük zaferin 950’nci yildönümü kutlamalari için geldikleri kentte, gelecegin insasi adina önemli bir hizmetin temelini attiklarini söyledi.

Bursa’da birçok noktada hayata geçirdikleri gençlik merkezlerinin bir örnegini de Mus’a kazandiracaklarini ifade eden Baskan Aktas, “Yerel yöneticiler olarak yollar yapacagiz, altyapilar yapacagiz, sehir ekonomisine katkida bulunacak çalismalar yapacagiz. Ancak hiçbir zaman ihmal etmememiz gereken bir konu var ki o da gençlerimiz. Gelecegimiz olan bu yavrularimizin, gençlerimizin sporla, kültürle, sanatla hemhal olmasi adina Feyat Baskanimizin bize bir teklif olmustu. Yaptigimiz protokol çerçevesinde bugün hep beraber temeli atiyoruz. Insallah kazasiz belasiz tamamlanir ve açilisinda da birlikte oluruz” dedi.

Mus Valisi Doç.Dr. Ilker Gündüzöz ve Mus Belediye Baskani Feyat Asya da kardes sehir iliskileri kapsaminda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a ve Mus’a çesitli yatirimlarda bulunan Bursa’daki Muslu isadamlarina tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan butona basan Baskan Aktas ve protokol üyeleri, Bursa Mus Kardesligi Gençlik Merkezi’nin temelini atti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Mus ziyareti kapsaminda ildeki 33 amatör spor kulübüne de malzeme desteginde bulundu.
Kaynak: İHA