Atakum Belediyesi'nden 'Yapilandirma' Çagrisi

Atakum Belediyesi; çevre temizlik, emlak, ilan ve reklam vergisi ile çesitli idari para cezalarina ait ödemeleri geciken vatandaslara, son günü 31 agustos olan ’yeniden yapilandirma’ imkanindan faydalanma çagrisi yapti.

Atakum Belediyesi'nden 'Yapilandirma' Çagrisi
Borçlu vatandaslara kolaylik saglamak üzere baslatilan borç yapilandirmasinda sona yaklasiliyor. Son basvuru tarihi 31 Agustos 2021 olan vergi yapilandirma firsatindan yararlanan Atakumlular 30 Eylül 2021 tarihine kadar ilk taksit ödemelerini yapabilecekler. Yapilandirmalar banka havalesi ya da hizmet binasindan yapilabilirken ayni zamanda Atakum Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden de gerçeklestirilebiliyor.

18 aya kadar taksit

Vatandaslar, vergi borçlarini belediyenin "e-yapilandirma" sistemi üzerinden pesin ya da taksitlendirerek ödeyebilecek. Taksitlendirmelerde hak kaybina ugranmamasi için ilk iki ayin zamaninda ödenmesi sarti aranirken borcun geri kalaninda iki ayda bir ödeme firsati verilecek.18 aya varan taksitlendirme seçeneginin bulundugu yapilandirmada pesin ödemelerde ise yüzde 90 faiz indirimi uygulanacak.

Internet üzerinden yapilandirma kolayligi

Emlak vergisi borçlarini yapilandirmak isteyen vatandaslar belediye hizmet binasina gelerek ya da belediyenin internet adresinden sisteme giris yaparak hizmetten yararlanabilirler. Kullanicilar, sitede sag üst bölümde yer alan “e-belediye” sekmesine tiklamalari halinde ‘e-yapilandirma’ sayfasina ulasiyor. Vergi borcu olan vatandaslarin bu sayfada yer alan yapilandirma basvuru formunun çiktisini almalari ve formdaki bilgileri doldurup islak imzalarini atmalari gerekiyor. Basvuru formu ve kimliklerinin fotograflarini çeken mükellefler, bu görselleri ayni sayfadaki ‘Talep Gönder’ baglantisina tikladiklarinda açilan sayfa üzerinden yükleyerek Atakum Belediyesi Emlak ve Tahsilat Servisi’ne ulastirabilirler. Basvuru formunu çikti alma imkani bulunmayan mükellefler ise formda talep edilen bilgileri kagida yazarak imzaladiktan sonra bu belgenin fotografini ayni sayfa üzerinden Atakum Belediyesi’ne iletebilirler.
Kaynak: İHA