Antalya'da Havalimanindan Günde 70 Bin Turist Giris Yapiyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Davut Çetin: 'Salgina, yangina ragmen bu performans çok önemli bir basaridir. Ingiltere'nin de Türkiye'ye kisitlamayi kaldirmasi bekleniyor. Ingiltere pazari açilirsa ve sezonu uzatabilirsek biraz daha rahatlama olur'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Davut Çetin, Antalya Havalimani'ndan günde ortalama 70 bin turistin giris yaptigini belirterek, salgin ve yangin kosullarina ragmen bu performansin basarili oldugunu söyledi.

Çetin, Agustos Ayi Olagan Meclis Toplantisi'nda, Manavgat, Akseki, Ibradi, Gündogmus bölgelerindeki yanginlarda ilk günden itibaren üyelerin yaninda olduklarini anlatti.

Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) vaka ve ölüm sayilarinin arttigina dikkati çeken Çetin, asilamanin henüz istenilen düzeye gelmedigini ifade etti.

Salginin önlenmesi ve tekrar kapanmalarin engellenmesi için asilanmanin artmasi gerektigini vurgulayan Çetin, "Hizmet sektöründen, toplu ve kapali mekanlardan özellikle rica ediyorum. Kurallara uymazsak Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oluruz. Komitelerimiz sektör mensuplarini uyarmaya devam etmelidir." diye konustu.

Salgindan etkilenen turizmin ise bu yil geçen yila göre daha iyi konumda oldugunu ifade eden Çetin, kentteki yabanci turist sayisinin 5 milyona yaklastigini söyledi.

Antalya'ya gelen 4 turistten birisinin yurt disindaki Türkler oldugunu anlatan Çetin, "Bu yil iç turizm de geçen yila göre daha iyi. Havalimanimizdan günde 70 bin civarinda turist giris yapiyor. Salgina, yangina ragmen bu performans çok önemli bir basaridir. Ingiltere'nin de Türkiye'ye kisitlamayi kaldirmasi bekleniyor, Ingiltere pazari açilirsa ve sezonu uzatabilirsek biraz daha rahatlama olur." diye konustu.

Kaynak: AA