AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden GTB'ye Ziyaret

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Ticaret Borsasini (GTB) ziyaret ederek, hububat ve bakliyat satis salonlarinda borsa üyeleriyle bir araya geldi. Sabah seansi satislarina eslik eden AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, daha sonra düzenlenen istisare toplantisinda sektör temsilcilerinin taleplerini dinledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden GTB'ye Ziyaret
AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdogan, Derya Bakbak, Ali Sahin, Mehmet Kirazoglu, AK Parti Il Baskani Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Osman Toprak, GTB’yi ziyaret ederek ürün satis salonlarinda borsa üyeleriyle bir araya geldi.

Günün ilk bugday ve misir satislarini yerinde takip eden Gaziantep Milletvekilleri, daha sonra tarim sektörü temsilcilerinin katilimiyla düzenlenen istisare toplantisina katildilar.

Toplantinin açilisinda konusan GTB Meclis Baskani Ahmet Tiryakioglu, AK Parti heyetini GTB’de agirlamaktan duyduklari memnuniyeti ifade etti.

Tarim sektörünün sorunlari, talepleri ve çözüm önerileri hakkinda bilgiler aktaran Tiryakioglu, ayrica farkli meslek gruplarinin taleplerine yönelik borsa tarafindan hazirlanan sektörel sorun ve çözüm önerileri raporunu da milletvekillerine sundu. Konusmasinda, GTB’nin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkinda da açiklamalarda bulunan Tiryakioglu, Türkiye’nin enleri arasinda yer alan Antep Fistigi Lisansli Depo ile Et Borsasi ve Et Hali gibi iki büyük projeyi Gaziantep ekonomisine kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Her iki projenin de GTB’nin vizyon projelerinin basinda yer aldigini kaydeden Tiryakioglu, “Geçtigimiz aylar içerisinde açilisi Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank tarafindan yapilan Antep Fistigi Lisansli Depo ülkemizde bir ilk teskil etmekte. Türkiye’nin ilk ve tek Antep Fistigi Lisansli Deposu unvanina sahip olan tesisimiz IKA destekleriyle hayata kazandirdigimiz bir yatirim. 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olan tesiste su an Antep fistigi ürün kabul islemleri yapilmakta. Lisansli depomuz üreticilerimize devlet garantisi altinda saglikli ve güvenli depoculuk hizmeti sunmakta” dedi.

GTB’nin diger ikinci bir özel projesi Et Borsasi ve Et Halinin de bu yilin basindan itibaren hizmet vermeye basladigini animsatan Tiryakioglu, Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle 32 bin metrekare toplam alan üzerinde insa edilen Et Borsasi ve Et Halinin sektöründe Türkiye’nin en büyük ve en modern kompleks yapilari arasinda yer aldigini sözlerine ekledi.

GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci ise yaptigi konusmada AK Parti Milletvekillerine ziyaretlerinden ve üyelerine yönelik gösterdikleri ilgiden dolayi tesekkür etti.

GTB üyelerinin ticari hayatinin her gün günes dogmadan basladigini vurgulayan Akinci, borsanin bu sekilde asirlardir devam eden güzel bir AHILIK gelenegini de yasatmis oldugunu söyledi.



“Gaziantep Milletvekillerimize yakin ilgilerinden dolayi tesekkür ediyoruz”

Ilgilerinden dolayi Gaziantep Milletvekillerine tesekkür eden GTB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Akinci, “Sabahin seherinde bereket vardir düsturuyla her gün sabah erken saatlerde satis salonlarimizda bir araya gelen üyelerimiz burada hem ticaretlerini gerçeklestirmekte hem de Gazi sehrimizin tarim ticaretine yön vermekteler. Burasi sadece ticaretin degil ayni zamanda yardimlasma ve dayanismanin da en güzel örneklerinin sergilendigi bir yerdir. Iste böylesi bir mekânda, borsamizin tüm projelerine ve çalismalarina destek veren, katki sunan ve taleplerimizin çözüme kavusturulmasi noktasinda her zaman yanimizda olan Gaziantep Milletvekillerimize yakin ilgilerinden dolayi tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Akinci, konusmasinda ayrica küresel piyasalarda bugday fiyatlarinda yasanan yükselisin piyasaya etkileri hakkinda da bilgiler aktardi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise toplantida yaptigi konusmada, COVID-19 sürecinde gidanin öneminin net bir sekilde görüldügünü ifade etti.

Gaziantep’in bu süreçte gerekli önlemleri alarak üretimini araliksiz sürdürdügüne isaret eden Bakbak, “Bu dönemde dünya ekonomisi yüzde 3,5 daralirken, ticaret hacmi de düstü. Global ölçekte yasanan tüm bu olumsuzluklara ragmen Türkiye 2020 yilinda OECD ülkeleri arasinda Çin’den sonra en fazla büyüme performansini yakalayan ikinci ülke oldu. Gaziantep özelinde ise sehrimiz 2020 yilinda 8 milyar dolara yakin bir ihracat gerçeklestirdi. Bu ihracatta gida sanayi çok önemli bir yer tutmakta” seklinde konustu.

GTB üyelerine bereketli bir sabah temennisinde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Sahin de konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Gaziantep çok müstesna bir sehir. Gaziantep bir sanayi, ticaret, gastronomi ve turizm kenti olmasinin yani sira güçlü bir tarim sehri. Gaziantep’in bu yönüyle çok önemli bir tarihi geçmisi var. Bizler tarimin ilk dogdugu Mezopotamya’nin çocuklariyiz. Hepinizin malumu dünya küresel isinma nedeniyle kuraklikla mücadele etmekte. Bu durum dünyayi hem tarimsal hem de ekonomik anlamda yeniden sekillendiriyor. Tedbirlerimizi almamiz ve topraklarimizi su ile bulusturmamiz gerekiyor. Sulama projelerimize önem vermemiz gerekiyor. Bu konuda Gaziantep milletvekilleri olarak sulama projelerimize yönelik ilgimizi, alakamizi ve takiplerimizi sürdürüyoruz. Bu baglamda hem Barak hem Çetintepe hem de Kilavuzlu sulama projeleri Gaziantep tariminin gelecegini müemmen hale getirmek adina son derece önemli.”

Gaziantep’in özel bir sehir oldugunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan ise çogunlugunu tarim kökenli ürünlerin olusturdugu cografi isaret tescil çalismalarina dikkat çekti.

Gaziantep adina su ana kadar 67 ürün için Türk Patent ve Marka Kurumundan cografi isaret tescil belgesi alindigini belirten Erdogan, Gaziantep’in tescilli ürün sayisinda Türkiye’de ilk sirada yer aldigini dile getirdi.

Erdogan gerek geçmisten gelen gerekse de simdi yapilan çalismalarla elde edilen bu basarida Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, GTB ve diger kurumlarin çok önemli katkilarinin bulundugunu kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu da konusmasinda önemi her geçen gün daha da artan gidanin dünyanin en önemli ve en stratejik sektörlerinden bir tanesi oldugunu söyledi.

Tarimin her zaman korunmasi ve en üst noktalara tasinmasi gerektigini vurgulayan Kirazoglu, “Sulama projelerine çok ciddi önem vermemiz gerekiyor. Bunun yani sira tarimin endüstrilestirilmesi noktasinda da çok ileri bir noktaya yönelmek gerekiyor. Bunun için de öncelikle olarak tarimimizi, hayvanciligimizi, meralarimizi, ormanlarimizi ve çevremizi korumamiz gerekiyor” diye konustu.

Toplantinin son bölümünde ise GTB üyeleri sektörleriyle ilgili talep ve önerilerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA