Kagithane'de 20 Bin Kisiye Asure Ikrami

Kagithane Belediyesi, Muharrem ayi dolayisiyla düzenledigi etkinlikle 20 bin kase asureyi vatandaslara ikram etti.

Kagithane'de 20 Bin Kisiye Asure Ikrami
Kagithane Belediyesi, Muharrem ayi münasebetiyle geleneksel hale getirdigi asure dagitimini bu yil da devam ettirdi. Kagithane Meydani’nda ögle saatlerinde gerçeklesen programda alani dolduran binlerce vatandasa ’Ay yildiz’ ve ’Kalbimiz Kagithane’ motifli asureler dagitildi. Program, Daye Hatun Camii Imam Hatibi Mehmet Kaya’nin içerisinde bulunulan Muharrem Ayi’nin tüm Islam alemine ve insanliga hayirlar getirmesi için ettigi duayla basladi.

Dualarin ardindan Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin ve beraberindeki protokol üyeleri vatandaslara asure ikraminda bulundu. Birlik ve beraberligin simgesi Muharrem ayinda dagitilan asureler ilçe sakinleri tarafindan ilgiyle karsilandi.

“Birlikteligimizi saglamak adina asure dagitiyoruz”

Birlikteligi saglamak adina asure dagittigini söyleyen Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, “Asure gününde Kagithaneli hemserilerimizle bir aradayiz. Bu etkinlikte binlerce hemserimizle bulusma firsatimiz oldu. Asureleri dagitiyoruz. Allah kabul etsin. Özellikle bu ayda muharrem ayi içerisinde hicri yilbasinin olmasi ayni zamanda da Hz. Hüseyin’in sahadetiyle ilgili olarak da yad ettik. Onlarca birbirinden farkli ürünleri bir araya getirerek de asure olusturmus olduk. Birlikteligimizi saglamak adina da asure dagitiyoruz. Katilan vatandaslarimiza çok tesekkür ederiz. Cuma günü 10 binden fazla hemserimize dagittik. Bugünde 10 bin hemserimize dagitarak toplam da 20 bin asure dagittik” seklinde konustu.



“Kagithane’nin insanlarina tekrar yansittiklari için minnet borçluyuz”

Yalniz yasadigi için asure yapip yiyemedigini anlatan Muammer Yalçin, “Asure sirasina girdik. Baskanin elinden asure aldim. Ben yalniz yasiyorum ve asure yapma imkanim yok. Bu etkinligi yapan Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin ve Cemevleri adina tesekkür ederiz. En azindan muharrem ayinin ne oldugunu Kagithane’nin insanlarina tekrar yansittiklari için minnet borçluyuz” ifadelerinde bulundu.

Kagithane Belediyesi tarafindan geçen hafta cuma namazi sonrasi ilçenin farkli camilerinde de asure ikraminda bulunulmustu.
Kaynak: İHA