Kabil'den Barkodlu Tahliye

Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'ndan tahliye edilecek kisilere, üzerinde barkod bulunan bileklik takan ABD askerleri, tahliye öncesi barkodu okutup sisteme kaydediyor.

AYKUT KARADAG - Taliban'in Afganistan'in baskenti Kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardindan Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nda tahliye çalismalari hizla devam ediyor.

ABD'nin Kabil'den tahliye için son tarih olarak açikladigi 31 Agustos gününe kisa bir süre kala, Afganistan'in dünyaya açilan kapisi olan Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nda tahliye operasyonlari hiz kazandi.

Havalimaninda görev yapan güvenlik güçleri tahliye mesaisini gece gündüz sürdürüyor.

Afganistan'da görevli vatandaslarini ve kendi bünyelerinde çalisan Afganlari tahliye etmek için yogun bir mesai yürüten güvenlik güçleri, tahliye islemlerinde karisiklik yasanmamasi için çesitli önlemler aliyor.

Havalimaninda tahliye edecekleri kisilere, üzerinde barkod bulunan bileklik takan ABD askerleri, uçaga binmeden önce kisilerin bilegindeki barkodu okutarak sisteme kaydediyor.

ABD Baskani Joe Biden, Afganistan'in baskenti Kabil'den 14 Agustos'tan bu yana 28 bin kisinin tahliye edildigini açiklamisti.
Kaynak: AA