Ikinci Elde Yaprak Dahi Kimildamiyor
Sifir araçlara yapilan yüzde 25 indirimin ardindan oto galericiler sitesinde durgunluk yasaniyor. 10 gündür satis yapamayan oto galericiler ise can sikintisindan sürekli araçlarini temizliyor.

"Can sikintimizdan araçlari siliyoruz"
33 senedir galericilik yaptigini söyleyen Mehmet Ertug, 10 gündür islerinin çok durgun oldugunu belirtti.
Ertug, "Vatandaslar devletin sifir araçlara yaptigi yüzde 25 indirimden dolayi ikinci el araçlarda da fiyatlarin düsmesini bekledi ama bu da olmadi. Örnegin vatandas bayilere gittiginde araç soruyor ve belli markalardaki araçlara indirim yapildigini ögreniyor. Ama o bahsedilen araçlar da piyasada yok. 10 günden bu yana vatandaslar indirim bekledigi için piyasada durgunluk olustu, bu durum bize de yansidi. 7,8 gündür isler durma noktasinda, biz de can sikintisindan sürekli araçlarimizi siliyoruz ve müsterilerimizi bekliyoruz. Su an sektör durgun bir durumda. Bir de 1 Temmuz itibari ile kredi faizlerini yüzde 25, yüzde 50’ye kadar indirdikleri için bu da bizim sektörü etkiledi. Fiyatlar yine ufak ufak yükseliyor, fiyatlar düsmüyor" dedi.
"Faizin bir nebze de olsa indirilmesini istiyoruz"
Sifir araçlara her gün zam geldigini söyleyen Mehmet Ertug, su ifadeleri kullandi:
"Sifir ile ikinci el araçlarin fiyatlari sürekli yükseliyor ve bu durum bize de yansiyor. Su an kredi faizleri düsmedigi için bu yansima görülemiyor. Bu yansimalarin görülebilmesi için devletimizden bu kredi faizlerinin indirilmesini rica ediyoruz. Eger faiz oranlari bir nebze indirilirse hem galeri sektörüne, hem de ekonomiye yansir. Su an kredi faizi 1.90-2 gibi bir aralikta oldugu için kimse sifir araç alamiyor. Ikinci el araçlara daha fazla ilgi oluyor."
"Otomatik araçlari kadinlar tercih ediyor"
En çok tercih edilen araç modellerine deginen galerici Ertug, "Suv tarzi ve küçük hatchback otomatik araçlara daha fazla ilgi var. Otomatik araçlari yüzde 70 oraninda kadinlar tercih ediyor. Otomatik araçlar daha kolay ve daha kullanisli oldugu için aileler daha çok bunu tercih ediyorlar" sözlerine ekledi.
