Vali Dagli'dan Selzedelere Moral

Içisleri Bakanligi tarafindan sel felaketinin yasandigi Sinop’un Ayancik ilçesindeki çalismalari koordine etmek için geçici olarak görevlendirilen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, afetzedelerle bire bir görüsüp bahçelerine konuk olarak moral verdi.

Vali Dagli'dan Selzedelere Moral
Selin izlerini silmek ve yaralari sarmak için çalismalarin araliksiz bir sekilde sürdürüldügü Ayancik’ta geçici görevli olarak bulunan Dikmen Kaymakami Mehmet Nesip Mahir’den bilgi alan Doç. Dr. Zülkif Dagli, afetzede vatandaslarla sohbet ederek bir kez daha geçmis olsun dileklerini iletti ve taleplerini dinledi.

Devletin tüm kurumlariyla afetzede vatandaslarin hayatlarini normale döndürmek ve bu zor günleri geride birakmalarini saglayarak yüzlerini yeniden güldürmek için yogun bir gayret gösterdigini ve tüm imkanlari seferber ettigini dile getiren Vali Dagli, bu süreçte milletin de bir kez daha çok güzel bir dayanisma ruhu ortaya koyarak afetzede vatandaslara yalniz olmadiklarini hissettirdigini ve moral verdigini belirterek, bu birlik ve beraberlik sayesinde yaralarin hizla sarilacagini ifade etti.

Samsun Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin mahalle ve sokaklar ile ev ve is yerlerinde sürdürdügü temizlik çalismalarini da yerinde inceleyen Zülkif Dagli, sel bölgesinde yaralari sarmak ve hayati normale döndürmek için tüm kurumlarin ve halkla birlikte var güçleriyle çalismaya devam edeceklerini belirtti.

Ayancik’ta selden etkilenen okullarin 6 Eylül’de baslayacak olan 2021-2022 Egitim ve Ögretim Yili’na yetistirilmesi için Samsun Büyüksehir Belediyesi ve ilgili kurumlarin yürüttügü çalismalari da gören Dagli, gelecegimizin teminati yavrularin herhangi bir gecikme olmaksizin çok özledikleri siniflarina, arkadaslarina ve ögretmenlerine kavusmalari için yogun bir gayret gösterildigini belirtti.

Kaynak: İHA