Uluborlu'da Menazir Senligi Yapildi

Seyredilecek güzel yerler anlamina gelen Menazir projesi kapsaminda Uluborlu Kaymakamligi ve Uluborlu Belediyesi tarafindan senlik düzenlendi.

Uluborlu'da Menazir Senligi Yapildi


Projenin tanitimi Uluborlu’ya hakim tepede bulunan Alaaddin Camii ve Uluborlu Kalesi önündeki meydanda yapildi. Programa Vali Ömer Seymenoglu, Uluborlu Kaymakami Zikrullah Erdogan, Uluborlu Belediye Baskani Mehmet Aziz Tuna, kamu kurum ve kurulus temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.



Uluborlu’da hayata geçirilen Menazir projesi ile Uluborlu Hükümet Meydani’ndan baslayan güzergahta tarihi Uluborlu sehri ve çevresindeki tüm tarihi mekanlar, telefonlara indirilen uygulama sayesinde interaktif bir sekilde gezilebiliyor.

Mehteran takiminin gösterisi ile baslayan programin açilis konusmasini Kaymakam Zikrullah Erdogan yapti. Erdogan “ Uluborlu Kalesi’ni tam karsimizda görüyoruz. Böyle bir tarihi yapiyi Türkiye’de esi benzeri olmayan güzel bir mimari örnegi ile sizlere sunuyoruz. Iste projemizin amaci tarih ile teknolojiyi harmanlayarak bu kültür mirasini gelecek nesillere aktarmak olacaktir. Bu projeye baslarken baska bir amacimiz da medeniyetlere ev sahipligi yapmis olan ve eserlerini günümüze kadar görme firsati buldugumuz Uluborlu’nun daha iyi tanitilmasi, bu bölgenin ihtisamli dönemlerindeki fotografini, yapilarinin göz önüne çikarmak olmustur” dedi.

Proje hakkinda teknik bilgilendirme yapilmasinin ardindan projenin açilisini temsilen Uluborlu Kalesi girisinde kurdele kesim töreni düzenlendi.

Vali Seymenoglu burada yaptigi konusmada “Tarim sehri olarak bilinen Ispartamizi son yillarda dogal ve kültürel özelliklerimizi, tarihimizi ortaya çikartarak turizm sehri haline getirmeye çalisiyoruz. Bu tür ilk adimlari atacagimiz projeler daha çok olur insallah. Bu gibi ilk adimlarda basarili olursak Uluborlu diger ilçelerimize de örnek olacaktir. Bunu da Isparta’nin geneline yayacagimizdan emin olabilirsiniz. Isparta’yi gezip görmek için gelenlerin sayisi daha da artacaktir. Projede emegi geçen bütün arkadaslarimiza sizler adina çok çok tesekkür ediyorum Insallah basta Uluborlu olmak üzere bölgemiz için sehrimiz için hayirlara vesile olur diyorum” diye konustu.

Program Uluborlu Demokrasi Sehitleri Meydaninda düzenlenen Atatürk anitina çelenk sunma töreniyle devam etti. Ardindan katilimcilar mehter takimi esliginde kortej yürüyüsü yaparak güres sahasina geçti. Burada Okçular Vakfi tarafindan hazirlanan okçuluk gösterisi izlenildi.

Törende ayrica 2021 yilinin Haci Bektas Veli ve Yunus Emre Yili münasebetiyle Uluborlulu ögrenciler tarafindan siirler okundu, Doç.Dr. Abdullah Bakir tarafindan Haci Bektas Veli ve Yunus Emre konulu bir konusma gerçeklestirildi.

Menazir senligi kapsaminda geleneksel yagli güres müsabakalari da yapilarak dereceye girenlere madalyalari Vali Seymenoglu ve protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Senligin gündüz programinin son kisminda ise trap atislari yapildi. Trap atislarinda ilk atisi Vali Seymenoglu yapti.
Kaynak: İHA