Türkiye'nin Ilk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Sali Günü Tanitilacak

Bilisim Vadisi'nde düzenlenecek tanitim etkinliginde, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç, 6 öncelik etrafinda tasarlanan stratejinin detaylarini paylasacak.

Türkiye'nin 5 yillik dönemdeki yapay zeka çalismalarina yön verecek ilk "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi" sali günü Bilisim Vadisi'nde kamuoyuna tanitilacak.

Türkiye, zeki canlilara özgü dinamik ortamlarda karar verme, anlam kesfetme ve ögrenme gibi eylemlerin, bilgisayar veya bilgisayar kontrolündeki bir makine tarafindan gerçeklestirilmesi olarak tanimlanabilecek yapay zeka alanindaki stratejisini belirledi.

Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskanligi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan hazirlanan Türkiye'nin ilk Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nin tanitimi için sali günü program gerçeklestirilecek.

6 stratejik öncelik etrafinda tasarlanan, 24 amaç ve 119 tedbirin bulundugu Strateji Belgesi'nin detaylari, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç tarafindan açiklanacak.

Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilisim Vadisi'nde saat 10.00'da baslayacak etkinlikte, yapay zeka ve hologram teknolojileri de kullanilacak.

- Yol haritasi niteliginde

"Yapay zeka uzmani yetistirmek ve alanda istihdami artirmak", "arastirma, girisimcilik ve yenilikçiligi desteklemek", "kaliteli veriye ve teknik altyapiya erisim", "sosyoekonomik uyumu hizlandiracak düzenlemeler yapmak", "uluslararasi is birliklerini güçlendirmek" ve "yapisal ve is gücü dönüsümünü hizlandirmak" basliklarinin öncelik olarak belirlendigi Strateji Belgesi, Türkiye'nin 2025 yilina kadar yapay zeka alaninda yürütecegi çalismalar için yol haritasi niteligi tasiyor.
Kaynak: AA