360 Saatlik Kamera Kaydi Saniye Saniye Incelendi Açiklamasi Kayip Çanta Elazig'da Bulundu

Kirikkale’de bir dinlenme tesisinde düsürülen çanta, 360 saatlik kamera kayitlarinin saniye saniye incelenmesi sonucu Elazig’da bulunarak sahibine teslim edildi.

360 Saatlik Kamera Kaydi Saniye Saniye Incelendi Açiklamasi Kayip Çanta Elazig'da Bulundu
Kirikkale’de bir dinlenme tesisine mola vermek için gelen Sultan Ö. (32), otomobilinin üstünde çantayi unuttu. Burada bir süre vakit geçirdikten sonra çantasinin olmadigini fark eden Sultan Ö, geri döndügünde bir daha çantasini bulamadi. Yahsihan Ilçe Jandarma Komutanligi’na giden Sultan Ö, içerisinde ziynet esya, para ve cep telefonu oldugu çantanin bulunmasi için ifade verdi.

Jandarma ekipleri, dinlenme tesisinde ve çevresinde arama yapti. Tüm güvenlik kameralarini tek tek inceledi. Ekipler, 2 günde yaklasik 15 kameradan kayit edilen 360 saatlik görüntüleri saniye saniye inceledi. Süpheli bir otomobil, tesise 2 kilometre uzakliktaki bir güvenlik kamerasina takildi. Sürücü, emniyet seridi üzerine geri giderek yolda gördügü çantayi alip kayiplara karisti.

Plaka Tanima Sistemi (PTS) kayitlarindan aracin plakasini belirleyen ekipler, Avusturya’ya ait yabanci plakali aracin kisa süre önce Kapikule Sinir Kapisi’ndan Türkiye’ye giris yaptigini ve olay günü Kirikkale üzerinden Elazig’a gittigini belirledi. Gümrük kayitlarindan araç sahibinin 8 yil önce Türk vatandasligindan çikarildigini tespit eden ekipler, eski TC kimlik numarasi üzerinden akrabalarina, oradan da sürücü D.A’ya (40) ulasti.

Yahsihan Ilçe Jandarma Komutanligina davet edilen D.A, 2 gün sonra Kirikkale’ye gelerek yoldan buldugu çantayi teslim etti. D.A, cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alindiktan sonra serbest birakildi. Durumdan haberdar edilen magdur Sultan Ö, esyalarinin bulunmasindan dolayi büyük mutluluk duydugunu belirtti.

Kaynak: İHA