KKTC'de Asi Karsitlari Sokaga Indi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) asi karsitlari, turizm bölgesi Girne’de gösteri düzenledi.

KKTC'de Asi Karsitlari Sokaga Indi


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) turizm bölgesi Girne’de asi karsitlari sokaklara döküldü. Sosyal medya platformlari üzerinden organize olan asi karsitlari, ellerinde pankartlarla Girne sokaklarinda sarkilar esliginde brosür dagitti, hükümetin asi politikalarini elestirdi.

Gösteriye katilan özel sektör çalisanlari, KKTC’de pandemi sonrasinda büyük sikinti yasanan turizm, egitim gibi alanlari ve yasanan ani ölümleri temsilen bir tabut tasidi. Asi karsitlari, Girne’deki kordon boyunda basin açiklamasi yapmalarinin ardindan olaysiz dagildi.

Pandemi Platformu Baskani Arastirmaci Yazar Tugçehan Ören yaptigi konusmada, “Bizler asi karsiti degiliz, biz ’asi’ diyerek önümüze sürülen ’deneysel sivilara’ karsiyiz. Çünkü henüz faz çalismalari tamamlanmadi ve insanlar üzerinde ne gibi yan etkileri oldugu bilinmeyen bu sivilari dayatmalarla bize enjekte etmeye çalisiyorlar. Biz buna karsiyiz” ifadelerini kullandi. Gösteriye katilan Yavuz Ekmekçi, Covid-19 asilarinin nasil bu kadar hizli ortaya çiktigini anlayamadigini belirterek, “Bu asi, ayni hastalik gibi yapay bir asi. Hastalik da yapay, hiç olmayacak 2 virüsün bilesiminden dogdu. Bu virüsün bilesiminden dogan hastalik bir anda asiyi getirdi. Bu asinin nasil bir anda ortaya çiktigini kimse açiklayamiyor” dedi.

Zeynep Dogmus da asi karsiti olmadiklarini vurgulayarak, “Biz bu deneysel olaya karsiyiz. Faz çalismasi tamamlanmamis, önümüzdeki dönemde ne sonuç verecegi belli olmayan bir sivi.” diye konustu.

(Emir Abdurrahman Bulut/IHA)
Kaynak: İHA