GÜNDEM / 21 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, 46. Geleneksel Afsin Eshab-i Kehf Kültür ve Karakucak Gençler Türkiye Sampiyonasi'na katilacak, Elbistan Belediyesini ziyaret edecek.

(Kahramanmaras/10.00/11.45) (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, sel felaketinin yasandigi Sinop'un Ayancik ve Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

(Fotografli-Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kent Meydani ve Saat Kulesi'nin açilisina, Nilgün-Sirri Bektas Kültür Merkezi ve Müzesi Temel Atma Töreni'ne, Tarihi Yel Degirmeni, Fikret Otyam Fotograf Sergisi, Mihman Evi açilislarina ve 58. Ulusal, 32. Uluslararasi Haci Bektas Veli Anma Törenleri'ne katilacak.

(Nevsehir/16.00-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Iskenderun Liman Sahasi ve Gümrük Müdürlügünü, Valiligi, AK Parti Il Baskanligini, Cilvegözü ve Zeytin Dali gümrük kapilarini ziyaret edecek.

(Hatay/11.00-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da Taliban'in ülke genelinde kontrolü ele geçirmesinin ardindan gelismeler izleniyor.

(Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.

(Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor.

(Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Manavgat Koordinasyon ve Yardim Merkezi’ni ziyaret edecek, gönüllü gençlerle yangindan zarar gören vatandaslarla bir araya gelecek, Muratpasa Kiz Ögrenci Yurdu’ndaki söylesiye katilacak.

(Antalya/13.30-17.15) (Fotografli-Görüntülü)

2- Süper Lig'in 2. haftasinda Kasimpasa-GZT Giresunspor, Çaykur Rizespor-VavaCars Fatih Karagümrük, Aytemiz Alanyaspor-Altay ve Gaziantep-Besiktas maçlari yapilacak.

(Istanbul/Rize/19.15/Antalya/Gaziantep/21.45) (Fotografli-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'in 2. hafta mücadelesine Eyüpspor-Ankara Keçiörengücü, Altinordu-Tuzlaspor ve Adanaspor-Gençlerbirligi maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/17.00/Izmir/Adana/21.45) (Fotografli)

4- A Milli Erkek Voleybol Takimi, Avrupa Sampiyonasi hazirliklari kapsaminda Hirvatistan ile Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda hazirlik maçi oynayacak.

(Istanbul/17.00) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- Savunmadaki büyük bulusma IDEF sinirlari zorluyor

- Dünyanin önde gelen savunma sanayisi fuarlarindan biri haline gelen IDEF'e gösterilen ilgi, hedefleri de büyüttü

- Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi Baskan Vekili Sadik Piyade:

- "Öyle büyüdü ki 15'inci yilinda IDEF'in sigacagi yer kalmadi. 40 bin metrekareyi doldurduk. TÜYAP'in kapasitesi de bu kadar. IDEF, dünyanin sayili fuarlari arasina girdi"

- "Hedefleri çok büyüttük, 2023'te en az 50-55 bin metrekareye ihtiyacimiz olacak"

(Göksel Yildirim/Ankara)

2 - Ögrenim ve katki kredisi borçlarini yapilandirma basvurusu için son 10 güne girildi

- Ilgili kanun kapsaminda 9 Haziran itibariyla vadesi geldigi halde ödenmemis ya da ödeme süresi henüz geçmemis ögrenim ve katki kredisi borçlari yapilandiriliyor

- 31 Agustos'a kadar basvuranlar söz konusu borçlarini yapilandirarak, birikmis gecikme zammindan kurtuluyor

(Merve Özlem Çakir/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA