GÜNCELLEME 2 - Kars'ta Saganak Nedeniyle Iki Köyde Su Baskini Oldu

Susuz'a bagli Aynali ve Ortalar köyü arasindaki kirsalda kalan aricilar kurtarildi, sel nedeniyle kapanan grup köy yollari yeniden ulasima açildi AFAD Il Müdürü Aygan: 'AFAD, jandarma, itfaiye ekipleri tarafindan mahsur kalan vatandaslarimiz zarar görmeden, saglikli bir sekilde kurtarildi. Bunlardan biri saglik ekiplerine teslim edildi'AFAD IL MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI

Kars'in Susuz ilçesinde etkili olan saganak nedeniyle Aynali ve Ortalar köyünde su baskini meydana geldi.

Alinan bilgiye göre, ilçeye bagli Aynali ve Ortalar köylerinde gök gürültülü saganak nedeniyle yasanan su baskininda bazi vatandaslar evlerinde mahsur kaldi.

Ihbar üzerine bölgeye Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Il Özel Idaresi, itfaiye, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Ekipler, Aynali'da evlerin önünde biriken sulari is makineleriyle tahliye etti.

Evlerinde ve çatilarinda mahsur kalan 9 vatandasin kurtarilmasi için ekipler seferber oldu.

Evinde mahsur kalan 74 yasindaki Hakan Evren'i, AFAD ve Il Özel Idaresi ekipleri is makinesinin kepçesine alarak kurtardi. Evren, 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.

Mahsur kalan diger 8 kisi de ekiplerin yardimiyla bulunduklari yerlerden güvenli alanlara alindi.

Ilk belirlemelere göre, Aynali köyünde 7, Ortalar köyünde ise 4 ev ve eklentilerinde sel nedeniyle maddi hasar meydana geldi, 8 büyükbas hayvan telef oldu.

- Aricilar kurtarildi

Susuz Kaymakami Hamza Inam ve AFAD Il Müdürü Oktay Aygan, Aynali ve Ortalar köylerinde incelemelerde bulundu.

Aynali ile Ortalar köyü arasindaki kirsal bölgede mahsur kalan 2 arici ekiplerinin çalismasi sonucu kurtarildi. Sel nedeniyle kapanan grup köy yollari da yeniden ulasima açildi.

AFAD Il Müdürü Aygan, yaptigi açiklamada, Susuz ilçesine bagli Aynali ve Ortalar köyünde ani saganak nedeniyle köylerde sel baskini oldugunu söyledi.

Kurumlarin selin yasandigi bölgeye seferber edildigini anlatan Aygan, söyle konustu:

"Sevindirici olan can kaybi yok, mahsur kalanlar vardi kurtarildilar. Ilk tespitlerimize göre Aynali köyünde 8 evde ve 7 ahirda su bulunuyor. 8 büyükbas hayvan telef oldu. Kapali olan yollar hizli bir sekilde açiliyor. Çalismalarimiz gece boyunca devam edecek yarin sabah hasar tespit çalismasini yapacagiz, iyilestirme anlaminda yardimlar vatandaslarimiza ulastirilacak. Olayin tamami kontrol altina alinmis durumda, iyilestirme çalismalarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. AFAD, jandarma, itfaiye ekipleri tarafindan mahsur kalan vatandaslarimiz zarar görmeden saglikli bir sekilde kurtarildi. Bunlardan biri, saglik ekiplerine teslim edildi, ilk müdahalesi yapildi su anda olumsuz bir durum yok."

Ekipler sel nedeniyle, kara yolunu kapatan tas ve çamurun temizlenmesi için çalismasini sürdürüyor.

Kaynak: AA