Dagcilar Buzul Göllerinde Doyasiya Yüzdü

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyeleri, 5 saatlik trekking yürüyüsün ardindan ulastiklari buzul göllerinde yüzmenin keyfini yasadi.

Dagcilar Buzul Göllerinde Doyasiya Yüzdü
Hakkari ve ilçelerini her hafta gezerek tanitan Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi üyeleri, buzul göllerine ulasmak için karayolu ile Semdinli ilçesine giderek Sivri Dag bölgesine dogru yol aldi. Dogada yaptiklari 5 saatlik trekking yürüyüsün ardindan buzul göllerine ulasan dagcilar, gölde doyasiya yüzdüler.

Burada bir açiklamada bulunan Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi Baskani Suat Öztekin, “Dernek olarak her hafta bölgemizi tanimak amaciyla geziyoruz. Bu haftaki rotamiz ise Semdinli ilçesine bagli Sivri Dag bölgesindeki buzul gölleriydi. 5 saatlik bir yürüyüsün ardindan buzul göllerine ulasabildik. Burada doganin bize sundugu güzelliklerle karsilastik. Hakkari bölgesindeki tüm göllerde yüzdügümüz gibi burada de yüzme keyfi yasadik. Bu anlamda bize destek saglayan Semdinli Belediye Baskani Tahir Sakli, Kanaat Önderi Cengiz Töre ve Konu Köy Muhtari Cafer Özer’e tesekkür ederiz” dedi.

Hakan Zanyar Aykut isimli dagci ise 20 kisilik bir ekiple Sivri Dag ve göllere ulastiklarini aktararak, yaptiklari trekking etkinliklerinin en zor parkurlardan bir tanesinin yasadiklarini söyledi.

Aykut, “Yasakli bölge oldugu için oraya giremedik. Olusum bakimdan göller, buzul asindirmasiyla olusan ve ‘sirk’ adi verilen çanaklarda olusan göllerdir. Iki göl bakimindan birinci göl 3 bin 600 yukari göl ise 3 bin 650 rakimda bulunmaktadir. Bu doga yürüyüslerimiz devam edecektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA