Beysehir'de Bisiklet Festivali Basladi
Konya’nin Beysehir ilçesinde bu yil 9’uncusu gerçeklestirilen Geleneksel Bisiklet Festivali basladi.

Bisiklet festivaline katilmak için Türkiye’nin dört bir yanindan Beysehir’e gelerek katilim gösteren bisiklet tutkunlarina tesekkür eden Beysehir Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Mustafa Büyükkafali, “Bisiklet festivalinin dokuzuncusunu düzenliyoruz. Bu sene biraz daha farklilik yaparak 3 güne çikardik. Katilimcilar Türkiye genelinde yaklasik 21 ilden 160 katilimci var. Tura basliyoruz umarim iyi gider insallah kazasiz belasiz atlatiriz” ifadelerini kullandi.
Festivalinin en minik bisiklet severi Mustafa Kemal Öz de “Çok eglenceli oldugunu biliyorum. 7. bisiklet festivaline katilmistim ve begenmistim. Bunun da hosuma gidecegini umuyorum. Umarim kazasiz belasiz bitiririz” dileklerinde bulundu.
Isparta’dan bisikleti ile katilan Bahri Bilici ise, “Beysehir Bisiklet Festivaline bu yil dördüncü katilisim. Harika bir rotasi var. Beysehir Gölü’nün etrafinda turladigimizda çok mutlu oluyorum. Buradaki organizasyonu yapan arkadaslarin ilgi ve alakasi da çok sicak oluyor. Buraya gelme nedenlerinden bir tanesi bir de doga asigiyim. Dogayi çok seviyorum, sporu çok seviyorum henüz nüfus cüzdanindaki yasim 62 ama ben bisikletin üstüne çiktigim zaman kendimi 18 yasinda hissediyorum. Gençlere örnek olmaya çalisiyorum. Sürekli olarak bisiklet kullaniyorum. Yilda en az 6-7 tane festivale katilirim. Festivallerin güzelligi burada katildigimiz yörelerdeki bisiklet kültürünü olusturmak, insanlara örnek olmak, çevre konusunda bisikletin faydalarini göstermek. Bütün herkesin arabadan inip bisiklete binmesini arzu ediyorum” dedi.
